15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Olimpia merită mai mult decât Mănescu

Clar lucru, 2016 nu este un an bun pentru liberalii câmpulungeni, cărora le-a mers numai pe dos. Şi nu s-a sfârşit încă. Parlamentarele se anunţă şi ele sub semnul nenorocului făcut cu mâna proprie. Sau cu gura proprie, care a anunţat candidatul Muscelului la Parlament, propulsat din anonimatul Consiliului Local direct pe poziţia a doua pe lista PNL pentru Senat. Cârdului de pisici negre care au trecut prin dreptul candidaturii doctorului Mănescu i-a pus moţ un popă. Popa, de la PNL Argeş, care n-avea cum s-o dea la o parte pe colega Olimpia Doru, pentru a-i face loc (eligibil) unui ilustru necunoscut într-ale politicii de la Câmpulung. De fapt, nici măcar de la Câmpulung, ci de la Bucureşti, de unde Mănescu face naveta în oraşul natal, după cum a recunoscut, de zece ani. Aşadar, îl avantaja ca, pe lângă profesia practicată în Capitală, să aibă şi „serviciul” politic tot acolo. Şi-apoi cum suna „domnul senator” pe lângă „domnul consilier”? 

Ca să înţelegeţi cum se lucrează la PNL-ul răvăşit total după „Hiroshima” de la locale, unde toată sforţarea liberală n-a produs nici măcar un 25% curat în judeţ, iată cum sunt livraţi opiniei publice candidaţii la parlamentare. Marţea trecută, la Câmpulung, liberalii noştri, în formulă de trei, David, State şi Mănescu, ultimul uşor stânjenit de postura în care se afla, au invitat presa la o conferinţă, ca să anunţe „Numărul 2” la Senat. Numărul 1 fiind, se înţelege, Iani Popa, cel mai absent (în zonă) reprezentant în Parlament pe care l-a avut vreodată Muscelul. I-a mers o dată lui Popa, în 2012, când, sub acoperirea USL-ului, s-a lăfăit şi în voturile muscelenilor. De data aceasta, greu de crezut că mai “pupă” un scor de succes în zona aflată în titulatura sa de senator, în mandatul 2012-2016. Pe la ţară tot s-a mai arătat la faţă, dar Câmpulungul l-a ocolit vârtos, deşi, până mai acum câteva luni, puterea a fost a liberalilor. 

La conferinţa de săptămâna trecută, partea politică a fost abordată de Ionel State, şi la Câmpulung, la fel ca la nivel de judeţ, PDL-ul fiind vocea şi vlaga PNL-ului. Acesta ne-a anunţat că listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost completate şi la Senat, şi la Camera Deputaţilor. Că decizia de a-l avea pe Mănescu pe locul II la Senat a fost luată în Biroul Permanent Argeş, aşadar, de Iani Popa, care ar fi încuviinţat propunerea colegilor de la Câmpulung. Şi că lista cu Mănescu în ceafa lui Popa a luat calea Biroului Permanent Naţional al PNL, purtând semnăturile celor doi copreşedinţi, Popa, de la PNL, şi Bica, de la PDL, validarea lor fiind aşteptată pe 20 octombrie. După State, modificările erau posibile doar la Camera Deputaţilor. Nu la Senat, unde podiumul, cu menţiunea aferentă, arăta astfel: locul I – Iani Popa, locul II – Silviu Mănescu, locul III – Ion Baicea, primarul de la Costeşti, locul IV – Nicolae Barbu, primarul de la Valea Iaşului. 

A urmat discursul de „Oscar” al doctorului, care, chipurile, nu se aştepta la o asemenea surpriză şi căruia i-a fost greu să se hotărască să accepte, de parcă li se adresa unor pici de la pregătitoare, nu unor ascultători cu 15-20 de ani de presă, sătui de mesaje fandosite: Vai, nu mă aşteptam! Vai, nu trebuia! La ce nu se aşteptau, probabil, Mănescu şi galeria a fost anunţul făcut la o săptămână distanţă, de Olimpia Doru, un politician cu state vechi, cu prestanţă, cu energie, cu iniţiativă şi implicare, cu finanţe, fiind şi o femeie de afaceri de succes. În prima zi a săptămânii, liberala a anunţat, tot într-o conferinţă de presă, că şi-a depus candidatura pe listele PNL pentru Senat. La data anunţului, nu ştia pe ce loc va fi, dar era imposibil de crezut că pe locul V, după cei enumeraţi de colegul de la Câmpulung. 

În comparaţie cu novicele Mănescu, pe Olimpia Doru o recomandă o grămadă de calităţi pentru un loc eligibil. Şi o şi îndreptăţesc să pretindă poziţia a doua, datorită experienţei şi muncii în partid, datorită prezenţei constante în teritoriu, inclusiv în zona de Nord, fie că au fost acţiuni la Câmpulung ori la comune. Şi de asta ne-a venit greu să acceptăm că Iani Popa, care a ajuns în faţa lui Iohannis la Mateiaş, datorită Olimpiei Doru, deschizătoarea căii şefului prin mulţime, fiind cu câţiva paşi înaintea lui, îl prefera pe Mănescu (absent la vizita preşedintelui; nu mai spunem că are o vară şi o jumătate de toamnă în palmaresul politic) în locul unei persoane de nădejde, dedicate partidului.

Chiar dacă Olimpia Doru, o femeie plasată, politic vorbind, mult înaintea aşa-zisului ocupant al locului II – chiar şi înaintea propriilor şefi de la partid – i l-a „suflat” într-un final, pentru că îl merită, susţinătorii lui Mănescu n-au de ce să fie mâhniţi. Surpriza face parte din fostul PDL, la fel ca State şi camarazii democrat-liberali, care ţin PNL-ul în viaţă. Afirmaţie valabilă şi pentru judeţ.   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!