19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

În perspectiva bugetului pe 2017, Şefa Bugetului pe judeţ i-a sfătuit pe primari să ceară bani mai întâi pentru lucrările în derulare

Aflată şi ea în delegaţia şefului CJ Argeş, prezentă la Câmpulung, la începutul lunii septembrie, Niculina Ciocănău, şefa Serviciului Buget, Impozite şi Taxe în cadrul Consiliului Judeţean, le-a făcut primarilor prezenţi la discuţii anumite recomandări pentru a nu rata finanţări necesare pentru lucrările derulate pe teritoriul localităţilor. De vreme ce a fost nevoie ca şefa Economicului pe judeţ să lanseze asemenea precizări, înseamnă că primarii nu respectă paşii indicaţi de aceasta. Iar nesocotirea formalităţilor, mai cu seamă într-o birocraţie ca a noastră, cauzează blocaje, cu consecinţa imposibilităţii finalizării unor investiţii, în lipsa banilor pierduţi din vina celor care nu tratează cu maximă rigurozitate întocmirea hârtiilor. Şi, în special, care nu au o comunicare corectă cu superiorii de la judeţ. 

În ceea ce priveşte execuţia sumelor primite de Primăriile muscelene prin hotărâre a Consiliului Judeţean – sumele de echilibrare pentru finanţarea proiectelor şi programelor de dezvoltare locală, care, potrivit legii, se repartizează de către CJ – şefa Economicului a transmis rugămintea destinatarilor fondurilor să raporteze execuţia lor, pe măsura plăţii efectuate. Şi, în primul rând, să respecte lucrările prevăzute în programul de investiţii cu finanţare din aceste surse. „Unii aţi primit fonduri din taxa pe valoarea adăugată, ca sursă de finanţare, care este cu trimestrializare. Dar, pe măsura plăţilor, vă rog să ne comunicaţi, aşa cum derulaţi lucrările. Începând cu luna august, se fac rectificări bugetare. Vă rog să fundamentaţi sumele din solicitările dumneavoastră, să precizaţi restul de executat la lucrarea respectivă.”, i-a sfătuit Niculina Ciocănău pe primari.

Dar, înainte de toate, în documentele transmise, să menţioneze corect denumirea investiţiei finanţate, aşa cum figurează în proiectul tehnic. „Ne lovim de foarte multe ori de situaţia în care vă întorc Finanţele, pentru că denumirea lucrării nu este corect explicată în solicitare.”, a continuat şefa de la Buget-Finanţe. În luna septembrie, a început fundamentarea proiectului de buget pentru 2017. „Potrivit Legii finanţelor, pentru proiectele şi programele de dezvoltare locală, primarii trebuie să facă solicitări în termen de 5 zile de la apariţia Legii bugetului. În fundamentare vă rog să puneţi, în primul rând, lucrările şi proiectele pe care le aveţi în derulare, nu să începeţi cu lucrările noi. Noi prioritizarea o analizăm după modul în care aţi făcut solicitarea.”, a mai declarat aceasta. Legat de TVA pentru drumuri, această sursă de finanţare nu se reportează în excedentul anului următor. Retrăgându-se la sfârşitul anului, primarii trebuie să utilizeze sumele aşa cum le au prevăzute în buget. „Potrivit Legii finanţelor, până la 31 octombrie, între poziţiile din lista de investiţii puteţi face mutări, puteţi solicita la noi dacă v-au rămas sume la o lucrare şi vreţi să le mutaţi la altă lucrare. Faceţi adresă către Consiliul Judeţean şi puteţi să faceţi modificări în bugetul dumneavoastră.”, i-a învăţat pe edili şefa de la Buget-Finanţe.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!