15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Sub măsura arestului la domiciliu, Popa, Toader şi Bugheanu, judecaţi pentru trafic de droguri

Cei trei tineri din Câmpulung, prinşi în flagrant în timp ce ridicau un colet cu o jumătate de kilogram de marijuana şi haşiş, sunt judecaţi pentru trafic de droguri sub măsura arestului la domiciliu. Aceştia sunt Florian Cristian Popa, de 21 de ani, Laurenţiu Andrei Toader, de 26 de ani, şi George Alexandru Bugheanu, de 25 de ani, care vindeau haşiş şi marijuana în toată zona Muscelului. 

Arestul preventiv, înlocuit cu cel la domiciliu

Tinerii au stat în arestul IPJ Argeş din ziua în care au fost depistaţi de procurorii Antidrog, pe 16 iunie 2016 şi până pe 19 august, când completul Secţiei Penale a Curţii de Apel Piteşti le-a admis contestaţiile, înlocuindu-le măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Această măsură este doar pentru 30 de zile, adică până pe 17 septembrie, când se va lua o hotărâre cu privire la starea în care vor fi judecaţi cei trei tineri din Câmpulung. Hotărârea emisă în Camera de Consiliu le impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuiesc, fără permisiunea organului judiciar competent, în această perioadă având ca obligaţii: să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice între ei, cu martorii: Andrei Gabriel Laurenţiu, Ionilă Timotei, Bobeică Ionuţ Alexandru, Bojin Gabriel Daniel, Boncoi Daniel Dragoş, Rusen Costel Liviu, Tănase Edgar Adrian, ori experţii numiţi în cauză. Băieţilor li s-a atras atenţia că, dacă nu respectă cele indicate de instanţă, li se va înlocui arestul la domiciliu cu măsura arestului preventiv.

Tinerii erau filaţi de mai mult timp

După ce i-au filat mai mult timp pe cei trei tineri din Câmpulung, care vindeau droguri, ofiţerii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti, însoţiţi de un procuror, i-au prins în flagrant în timp ce ridicau un colet cu droguri. În timp ce George Alexandru Bugheanu, Florian Cristian Popa şi Laurenţiu Andrei Toader luau pachetul din maşina de coletărie, oamenii legii înregistrau tranzacţia. Aşa se face că, imediat după ce au intrat în apartamentul din Grui, unde urmau să porţioneze drogurile, s-au trezit cu mascaţii la uşă. Ştiind că au fost prinşi, au încercat să scape de probe şi au aruncat drogurile pe fereastră, numai că, la parter, erau alţi ofiţeri, care anticipaseră  încercarea. Cei trei au fost încătuşaţi şi duşi la audieri, la sediul DIICOT Piteşti. În aceeaşi zi, pe 16 iunie 2016, pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar a doua zi, Tribunalul Argeş, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Piteşti, a dispus arestarea preventivă a celor trei tineri, pentru 30 de zile, iniţial, care a fost prelungită până pe 19 august, când au primit arestul la domiciliu. Băieţii sunt judecaţi pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc, săvârşite în forma concursului real de infracţiuni. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!