25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Două autobuze de la Dacia s-au ciocnit la Vultureşti

Joia trecută, puţin înainte de miezul nopţii, în urma unui accident între două autobuze, în comuna Vultureşti, Prefectura Argeş a decretat Cod Roşu de intervenţie. Dintre cei 80 de muncitori care se aflau în mijloacele de transport, 14 au ajuns la spital, din fericire, niciunul dintre ei cu răni grave, care să le pună viaţa în pericol. În schimb, toţi oamenii din autobuze, răniţi sau nu, au suferit un şoc şi s-au speriat cumplit. Cei mai mulţi s-au lovit la faţă, mâini, picioare sau torace. Ambele autobuze efectuau curse speciale regulate de transport persoane pe ruta Mioveni – Boteni.

La faţa locului au ajuns 60 de salvatori din cadrul ISU Argeş, cu 7 ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat, trei autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, autospeciala de intervenţie la accidente colective şi calamităţi şi autospecială de transport victime multiple, alături de 7 ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean  Argeş şi 9 echipaje ale Poliţiei. Ajunşi la eveniment, militarii l-au găsit pe şoferul celui de-al doilea autobuz prins între fiarele maşinii. Nefericitul eveniment a avut loc după ce primul şofer a încercat să evite un animal aflat pe şosea, iar cel din a doua maşină a intrat cu viteză în partea din spate a acestuia, nemaiavând timp să frâneze. Cel mai grav rănit era Ovidiu Potcovaru, de 51 de ani, din Boteni, aflat în spatele primului autobuz, marca Setra. În urma loviturii, s-a ales cu o fractură deschisă la picior. La locul accidentului au fost prezenţi 18 poliţişti de la Serviciul Rutier Argeş, iar de la Poliţia Municipiului Piteşti, din Câmpulung şi Mioveni, 9 echipaje, ce au asigurat zona pentru a permite intervenţia echipajelor de prim ajutor şi descarcerare.

14 victime au ajuns la spitalele din Piteşti şi Mioveni

13 persoane rănite au fost transportate la Spitalul Judeţean, iar una, cu atac de panică, la Spitalul din Mioveni. Ambele autobuze transportau angajaţi de la Automobile Dacia. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Gheorghe Ştefan,  de 45 de ani, din Hârtieşti, venea cu autobuzul din direcţia Davideşti către Hârtieşti, iar, din cauza faptului că nu a păstrat distanţa suficientă în timpul mersului faţă de un alt autobuz aflat în faţa sa, condus regulamentar de Georgel Puiulescu, de 37 ani, din Boteni, s-a lovit de acesta. Gheorghe Ştefan s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În urma verificărilor făcute de poliţişti, niciunul dintre şoferi nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan şi de a pleca în cursă. În accident a fost rănit şi primul şofer, Georgel Puiulescu, care s-a ales cu fractură de claviculă în urma izbiturii. Au mai fost răniţi cinci bărbaţi, cu vârste între 25 şi 55 de ani, şi şase femei, care au între 32 şi 54 de ani, toţi din Vultureşti, din autobuzul Volvo, care circula în spate şi care a provocat accidentul.

Referitor la acţiunea celor de la ISU, maiorul Bogdan Olar, prim adjunctul inspectorului şef, a declarat: „L-am informat pe domnul prefect şi am declanşat imediat planul roşu de intervenţie. Nu a fost nevoie de o acţiune propriu-zisă de descarcerare, ci doar de înlăturarea câtorva elemente din fier care erau contorsionate, pentru a-l scoate pe şoferul din cel de-al doilea autobuz. El era prins între structura de metal a geamului din partea stângă şi scaun”. Prefectul Cristian Soare, prezent la locul incidentului, a adăugat: „Aproape toate victimele accidentului au ajuns la UPU Piteşti. Dacă va fi nevoie, vom chema şi medici de acasă”.

Conducerea Dacia a activat şi ea o celulă de criză

Potrivit Direcţiei Comunicare Grup Renault România: „Joi, 1 septembrie, la ora 23.55, două autobuze ale unei societăţi externe, care transportau angajaţi Dacia, au fost implicate într-un accident rutier în apropierea localităţii Vultureşti. 14 persoane, dintre care 10 angajaţi Dacia, au fost accidentate şi transportate ulterior la spital. La această oră, doar trei persoane mai sunt spitalizate, printre care un angajat Dacia. Autorităţile au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului. Simţim o puternică emoţie pentru cei implicaţi în acest accident şi rămânem aproape de colegii noştri pentru a-i susţine şi acompania în această situaţie. Conducerea Dacia a activat imediat o celulă de criză în timpul nopţii. Vă vom ţine la curent cu evoluţia situaţiei”. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!