5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Fostul primar şi secretarul de la Ţiţeşti, trimişi în judecată de DNA

Fostul primar PSD de la Ţiţeşti, Florian Rizea, şi secretarul comunei, Ileana Cristina Miu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti. Florian Rizea este acuzat că a instigat la obţinerea pe nedrept a fondurilor europene, prin folosirea cu rea credinţă a documentelor ori declaraţiilor false, iar secretarul Ileana Cristina Miu, că a prezentat cu rea credinţă documente false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea de fonduri europene, infracţiune săvârşită în forma tentativei. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au prezentat că, „în perioada 2007 – 2008, inculpata Ileana Cristina Miu a depus cu rea-credinţă, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, mai multe documente false inexacte şi incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sprijinul financiar pentru o suprafaţă de teren de 138,77 hectare, deşi, în realitate nu o utiliza efectiv. Inculpata a acţionat ca urmare a instigării realizate de inculpatul Florian Rizea, în calitatea sa de primar al comunei Ţiţeşti, care a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens, prin care a propus concesionarea izlazului comunal către secretarul comunei. Concesionarea terenului nu constituia instrumentul în baza căruia inculpata urma să utilizeze terenul aşa cum ar fi fost legal, ci doar în scopul îndeplinirii formale a condiţiilor de eligibilitate a cererii de sprijin financiar pe suprafaţă, pe care secretarul unităţii administrativ teritoriale a depus-o ulterior la APIA. La data de 23 aprilie 2009, inculpata Ileana Cristina Miu a depus o cerere de transfer a exploataţiei celor 138,77 hectare către Consiliul Local Ţiţeşti, în urma aprobării stabilindu-se o sumă de 27.440,34 lei pentru unitatea administrativ teritorială respectivă. Ca urmare a acestor demersuri, inculpata a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 19.892,48 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatei Ileana Cristina Miu până la concurenţa sumei de 19.892,48 lei, ce a fost consemnată de către aceasta din urmă la o unitate bancară.” Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!