25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Astăzi, ultima probă la BAC

Emoţiile au fost, din nou, la ordinea zilei! Miercuri, 6 iulie, începând cu ora 9.00, timp de trei ore, absolvenţii ciclului liceal au susţinut cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat. 

Cei de la profilul real, proba la Matematică, iar cei de la profilul uman, la Istorie. Aici, părerile au fost împărţite, dacă mulţi dintre aceştia au ieşit fericiţi, susţinând că au avut parte de subiecte uşoare, alţii au ieşit cu capetele în pământ, dezamăgiţi că n-au reuşit să rezolve mare lucru. „A fost greu, ce mai! Dacă iau cinci sunt mulţumit! Oricum, presimt că şi-n toamnă mă găsiţi aici.”, a declarat un elev pesimist. La Matematică, atât cei care au terminat profilul Matematică-Informatică, cât şi cei de la profilul Ştiinţele-Naturii, au avut de rezolvat integrale, matrici, polinoame, graficele funcţiei şi limite. La Istorie, la primele două subiecte, liceenii au avut de răspuns la mai multe întrebări, precum şi argumentarea unor evenimente istorice, toate bazate pe două fragmente date; iar la subiectul 3, aceştia au avut de redactat un eseu, de două pagini despre evoluţia României postbelice, având în vedere menţionarea cauzelor adoptării Constituţiei din 1948, precizarea Constituţiei din perioada stalinismului românesc, din a doua jumătate a secolului XX, prezentarea unei trăsături a Constituţiei adoptate în perioada naţional-comunismului şi formularea unui punct de vedere referitor la evoluţia României la sfârşitul secolului al XX-lea.

Examenul de Bacalaureat continuă cu proba scrisă finală, astăzi, 8 iulie, la disciplina la alegere, urmând ca marţi, 12 iulie, să se afişeze rezultatele până la ora 16.00, urmând ca până la ora 20.00 să se primească eventualele contestaţii. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi publicate vineri, 15 iulie 2016.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!