6.5 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Două eleve de la „Barbilian” şi una de la „Dinicu Golescu” au primit media 10, după recorectarea lucrărilor la BAC

Rezultatele finale, după contestaţii, ale examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea iunie-iulie, au fost afişate luni, 9 iulie, rata generală de promovare, în Muscel, fiind de peste 72%, în creştere de la 67%. După recorectarea lucrărilor au promovat încă 30 de elevi: 5 de la „Dinicu Golescu”; 8 de la „Carol I”, 2 de la Colegiul Tehnic; 3 de la Liceul cu Program Sportiv; 11 de la „Dan Barbilian”; şi unul de la Seminar, în acest fel crescând numărul admişilor la 461. Cu această ocazie, trei muscelence au reuşit să obţină nota maximă la cele trei probe, două de la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, Diana Ioana Idor şi Sorina Georgeta Sasu, şi Sandra Maria Dascălu, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”.

Nu a fost o întâmplare că fetele au luat examenul de Bacalaureat cu media 10, acesta fiind rezultatul muncii depuse de-a lungul celor patru ani de liceu. „Este o mândrie extraordinară pentru Liceul „Dan Barbilian” că cele două fete au obţinut media 10. Nu este deloc uşor să primeşti nota 10 la cele trei discipline, mai ales că subiectele au fost de nivel mediu spre dificil, iar nota 10 se obţine numai printr-o pregătire asiduă şi aici mă refer la o pregătire de-a lungul celor patru ani. Diana şi Sorina au fost fete de 10 din clasa a IX-a, până în clasa a XII-a. Pe această cale mulţumesc colegilor mei care s-au implicat, iar eu, ca director şi profesor de Istorie, am fost sigur că vom avea cel puţin două medii de 10. De altfel, orele de Istorie s-au desfăşurat sub aceste auspicii şi au fost guvernate de ideea de a lua nota 10. Ştiam că sunt copii care pot să ia această medie şi prin Diana şi Sorina s-a confirmat acest lucru. Ne-am îndeplinit acest obiectiv.”, ne-a declarat directorul Liceului Teoretic „Dan Barbilian”, Nicolae Zaharia. 

Diana Idor a fost eleva care a primit note de 10 şi la simularea examenului de Bacalaureat, din luna martie, iar mai departe vrea să urmeze Facultatea de Litere. Despre rezultatul obţinut, Diana Idor a afirmat: „Mi-am dorit din toată inima să nu-i dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine, în special pe profesorii care mi-au acordat nota maximă la simulare, pe părinţii şi prietenii mei, care mi-au fost alături şi, nu în ultimul rând, să nu mă dezamăgesc pe mine însămi, pentru că mereu am avut aşteptări mari de la propria persoană. E un vis împlinit! Până aici a fost un drum lung, care a implicat multe ore de muncă, chiar ani, şi tot efortul depus a fost răsplătit în final prin notele obţinute. Vreau să urmez Facultatea de Litere Bucureşti, specializarea Limba Română şi o limbă străină, pentru că îmi doresc o carieră de profesor sau, de ce nu, translator. Pe această cale, mulţumesc tuturor cadrelor didactice, faţă de care am o mare recunoştinţă, dar şi părinţilor mei, pentru sprijinul şi susţinerea necondiţionată.”

În schimb, cealaltă fată de la Liceul „Dan Barbilian”, Sorina Sasu, vrea să urmeze o carieră în Poliţie. Aceasta a mărturisit: „Am trăit, probabil, cel mai fericit moment din viaţa mea. A fost o bucurie şi, totodată, o împlinire pentru sufletul meu. Nu a fost deloc uşor, tocmai de asta mă bucur, pentru că tot efortul pe care l-am depus a fost răsplătit în final. Am nişte idealuri măreţe, îmi doresc să ajung la Academia de Poliţie şi din suflet să mă menţin pe aceeaşi linie. Pot spune că mă reprezintă, că îmi place ideea de dreptate. Pur şi simplu, îmi place foarte mult. Rezultatul obţinut îl datorez, în primul rând, profesorilor mei, fără de care nu aş fi putut realiza nimic. Este foarte important să te împingă cineva, să-ţi spună că „poţi” şi să-ţi demonstreze că noi chiar putem schimba viitorul acestei ţări. Le mulţumesc pe această cale şi le doresc generaţii la fel de bune, ca noi, şi toate cuvintele mele de laudă se îndreaptă către dânşii.” 

În semn de apreciere şi preţuire pentru munca pe care ele au depus-o, la liceu a fost organizată o mică ceremonie, în cadrul căreia directorul Nicolae Zaharia le-a oferit câte o diplomă de excelenţă, iar, din partea Asociaţiei de Părinţi, Diana şi Sorina au primit un stimulent financiar, cu urarea de succes în continuare.

A treia elevă de 10 la BAC a fost Sandra Maria Dascălu, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. De altfel, Sandra Dascălu a intrat cu media 10 la liceu, după ce a primit media maximă la Evaluarea Naţională, dar şi la absolvirea claselor V-VIII. Mesajul ei despre reuşita la „examenul maturităţii” a fost următorul: „Mulţumesc pentru felicitări! Mă simt împlinită, rezultatul acesta reprezintă produsul muncii mele, timp de 12 ani, pe parcursul şcolii şi nu numai. Consider că este suma tuturor experienţelor mele de viaţă, care m-au marcat, care m-au dezvoltat, care m-au făcut să devin ambiţioasă. Voi aplica pentru Universitatea Politehnică din Bucureşti, Secţia de Automatică şi Calculatoare. Sper ca toţi copiii să încerce să dea tot ce au mai bun din ei, să-şi urmeze visurile şi să înţeleagă că avem obligaţia nobilă de a nu lăsa ţara să scadă, şi că viaţa este ea, în sens, o învăţare continuă şi nu mă refer la învăţătura în sensul ei propriu, ci la toate modalităţile de învăţare, atât spirituală, cât şi raţională.”   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!