23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

S-a încheiat perioada de depunere a dosarelor pentru posturile de director şi director adjunct la şcoli

S-a încheiat etapa de verificare a dosarelor de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Argeş. Aşa cum a anunţat Inspectoratul Şcolar, au fost depuse 262 de dosare, dintre care 25 au fost respinse. Vineri, 1 octombrie 2021, s-au putut depune solicitări de analiză a cauzelor şi remedierea eventualelor erori de natură tehnică la etapa de înscriere pe platforma informatică, iar între 4 şi 6 octombrie va avea loc remedierea acestora.

În această etapă, se ţine concurs pentru 198 de posturi de directori şi 44 de directori adjuncţi, atât la unităţile din mediul urban, cât şi în cel rural. În Câmpulung, sunt vizate 16 unităţi de învăţământ, la patru dintre ele se caută, pe lângă director, şi director adjunct. În Muscel, sunt în joc posturile de conducere de la 28 de şcoli şi licee.

Lista cu cei care s-au înscris la concurs este postată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, dar cele mai multe nume sunt anonimizate, la solicitarea candidaţilor. Şi-au lăsat „la vedere” numele Crina Păun, directoarea Şcolii de Muzică; Stelian Anastasie, directorul Liceului Tehnologic Auto; Mihai Florin Păunescu, directorul Clubului Elevilor; Cristina Vlădescu, directoarea Şcolii „Nae A. Ghica” Rucăr; Marcelică Bizon, directorul Şcolii Albeştii de Muscel.

La concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau de director adjunct au putut candida persoanele care au îndeplinit, cumulativ, condiţiile:

8sunt absolvente ale învăţământului superior cu diplomă de licenţă sau atestat de echivalare;
8sunt titulare în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată;
8au vechime în învăţământul preuniversitar de minimum cinci ani;
8au calificatul „Foarte bine” acordat în ultimii doi ani şcolari încheiaţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere de unităţi de învăţământ, inspectorate şcolare, casele corpului didactic, palatul naţional al copiilor, Ministerul Educaţiei ori în funcţii de îndrumare şi control din inspectorate şcolare, funcţii de specialitate specifice Ministerului Educaţiei;
8nu au fost sancţionate disciplinare în ultimii doi ani şcolari;
8nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ;
8sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei;
8nu au avut statutul de „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.
Proba scrisă va avea loc pe data de 15 octombrie, iar interviul, pe 17 noiembrie 2021. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!