25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Noii poliţişti s-au prezentat la serviciu

Lunea viitoare, pe 11 iulie, cei 14 care au devenit oameni ai legii vor depune jurãmântul de credinþã. În Argeº, au promovat examenul de recrutare din sursã externã, care a fost organizat pe 14 mai 2016, 8 poliþiste ºi 6 poliþiºti. Vineri, 1 iulie, a început stagiul de pregãtire a acestora, iar, pe 11 iulie, vor depune jurãmântul militar. Pe cele 14 posturi, în Muscel a fost cea mai mare concurenþã, la posturile de la Berevoeºti ºi Godeni, unde au fost 17 pe loc. Au promovat Anamaria Paula Savu, de 28 de ani, cu nota 9.10, la Berevoeºti, ºi Georgiana Andreea Tãnase, de 29 de ani, cu nota 9.40, la Godeni.

Pregãtirea se face la Centrul de la Slatina
    Depunerea jurãmântului de credinþã al poliþiºtului va reprezenta pentru aceºtia legãmântul faþã de þarã, lege ºi români. Astfel, pânã la plecarea la cursul de pregãtire intensivã, aceºtia se vor familiariza cu noul loc de muncã ºi cu noii colegi. Începând din 25 iulie, timp de trei luni, noii poliþiºti vor participa la cursul de iniþiere în carierã, un curs de pregãtire intensivã. În acest timp, vor fi instruiþi de profesori ºi poliþiºti specializaþi din cadrul Centrului de Formare ºi Perfecþionare a Poliþiºtilor „Nicolae Golescu” Slatina. Aici vor desluºi tainele slujbei de poliþist, pentru ca, odatã ajunºi la Posturile de Poliþie, sã aplice legea cu fermitate. Dupã finalizarea cursului de iniþiere în cariera de poliþist, pentru trei luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienþã, care le va arãta ce presupune munca de poliþie, iar din acel moment vor avea ºi dreptul folosirii armamentului din dotare. Vineri, au fost cu toþii la sediul Inspectoratului de Poliþie al Judeþului Argeº, unde le-a fost fãcut instructajul, iar, de ieri, fiecare dintre ei s-a prezentat la Poliþia de pe raza municipiului cãruia îi aparþine postul pentru care au câºtigat concursul. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!