25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Sport extrem în Muscel: poze cu ursul!

Ursul care a vandalizat, aproape de Brusturet, maşina lui Ioan Pantea şi a surorii lui, Victoriţa Simion, a apărut chiar pe Cheile Dâmbovicioarei, ziua, în amiaza mare, fără nicio frică. Animalul a fost surprins, în momente diferite ale zilei, de participanţii la competiţia „Bike 4Mountains”, maraton de mountain bike, pe traseul Iezer-Păpuşa, Leaota, Piatra Craiului şi Bucegi, adică 4 munţi, 4 zile, 4 trasee epice. 

Animalul a stat să fie imortalizat atât în fotografii, cât şi într-un filmuleţ, care au fost postate pe Facebook. Unii turişti, care tranzitau zona au avut noroc să filmeze ursul, fiind pasagerii unui autoturism, dar alţii, concurenţi ai concursului de mountain bike, au avut „sânge în instalaţie” şi l-au fotografiat.

Cei doi localnici din Dâmbovicioara, care deţin un saivan cu animale aproape de Brusturet, şi-au găsit autoturismele vandalizate, după ce au depozitat în ele cereale, mâncare pentru câinii ciobăneşti şi brânză. Dacia Papuc a lui Ioan Pantea a fost „violată” de două ori, numai în luna martie, iar a Victoriţei Simon, la începutul lunii iunie. Dar cel mai frică le e localnicilor că jivina va intra peste ei în gospodării şi îi va ataca. Cei doi fraţi au făcut numeroase solicitări ca animalul să fie mutat sau chiar împuşcat, dar nimeni nu a găsit o soluţie până acum. Locuitorii din Dâmbovicioara sunt nemulţumiţi că nu le sunt acoperite stricăciunile, plus că le e frică să nu fie agresaţi de jivină, mai ales că animalul iese din pădure fără nicio frică, aşa cum a făcut săptămâna trecută, atunci când a fost fotografiat pe marginea drumului.

La Agenţia de Mediu au fost înregistrate mai multe cereri din partea locuitorilor din Dâmbovicioara pentru omorârea animalului, dar se pare că doar ministrul trebuie să emită un ordin pentru a putea fi împuşcat ursul atacator. „Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare Jderul, din zona respectivă. Prin Agenţia de Mediu s-a solicitat ministrului chiar împuşcarea acelui urs. Dar mai există varianta relocării.”, a spus prefectul Cristian Soare în cadrul conferinţei de presă săptămânale. Întrebat dacă se va recurge, până la urmă, la împuşcarea ursului, prefectul a răspuns că aceasta este o soluţie extremă. „E o măsură extremă, trebuie emis un ordin al ministrului pentru aşa ceva. E o măsură la care se ajunge foarte greu. Eu am vorbit cu directorii Agenţiei de Mediu şi avem şi noi obligaţii, precum ecologizarea zonei. Urşii sunt animale oportuniste şi profită de gunoaiele şi resturile de mâncare lăsate de oameni.”, a adăugat prefectul Cristian Soare. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!