25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Referendum on-line la Vlădeşti

Primarul îi întreabă pe săteni ce artist preferă în concert de Ziua Comunei   

Proaspăt reales primar al Vlădeştiului, Cristian Hristu Dică şi-a continuat nestingherit activitatea în folosul consătenilor şi cu colaborarea consătenilor. În afară de biroul din Primărie, edilul are şi un birou virtual, unde audienţele sunt acordate fără program, oricui i se adresează accesând pagina de Facebook a instituţiei. Dică a găsit cheia succesului: consultarea populaţiei localităţii aproape pentru orice doreşte să întreprindă. Fireşte, în chestiuni la care se pricepe şi omul de rând, în beneficiul căruia se întreprinde o lucrare sau un eveniment. Cum a fost parcul central, incomparabil mai arătos decât bazaconia făcută în Grui de Călin Andrei, maestrul aiurelilor de zeci de miliarde, când omul are nevoie de un lucru bine făcut, util şi, dacă se poate şi estetic, cu atât mai bine. Nu extravaganţe costisitoare, dar îndoielnice ca aspect – dar gusturile cică nu s-ar comenta – şi, din păcate, îndoielnice şi în privinţa calităţii şi, pe cale de consecinţă, a duratei lor de viaţă. 

În cazul Vlădeştiului am povestit despre parcul amplasat în mijlocul comunei, electoral sau neelectoral, dotat şi cu o plasmă, cu fântână răcoritoare şi aparate de lucrat fizicul tinerilor din comună, îndepărtaţi de muncile câmpului. 

Fiindcă am ajuns unde intenţionam, distrarea contribuabililor din ai căror bani se face Ziua Comunei, primarul a demarat un referendum pe Facebook, în vederea alegerii artistului care va concerta în luna august. Anul trecut, suflarea aşezării a petrecut de Sfânta Maria şi probabil că va fi menţinută perioada de organizare a sărbătorii, însă dilema o constituie cine va urca pe scenă. Asta pentru că, în 2015, s-au iscat ceva discuţii pe marginea concertului susţinut de trupa adusă de Sergiu Cicu, bun prieten cu Adi Ordean şi Leo Iorga. Rock-ul, oricât de soft, cum este cel al formaţiei Pact, desprinsă din Compact, n-ar prea fi pe gustul vlădeştenilor. Şi, atunci, ca să mulţumească majoritatea, mai cu seamă că i-a dat votul, pe care, mai mult ca sigur, îl va dori şi-n 2020, primarul s-a pus în slujba alegătorilor înainte de a depune jurământul, la debutul mandatului câştigat în 2016. 

Adept al comunicării pe reţeaua de socializare amintită, care scuteşte mult efort de ambele părţi – pe petenţi, să bată drumul la Primărie, să aştepte să le vină rândul la dialog cu întâiul gospodar, iar pe acesta din urmă îl scuteşte de comunicarea faţă în faţă cu sătenii, care nu merge şnur tot timpul – Cristian Hristu Dică a dat startul consultării publice on-line. A invitat electoratul să spună pe cine  doreşte să vadă şi să asculte în concert la Ziua Comunei. „La fel ca în ultimii patru ani, Ziua Comunei se anunţă şi anul acesta, la Vlădeşti, una de excepţie. În măsura în care sunt dispuşi artiştii, Primăria va ţine cont şi de părerea voastră. Ca artişti de muzică pentru tineret, să zicem, pe cine aţi prefera? Dintre cei afişaţi şi nu numai.”, este provocarea lansată de primar comunităţii locale, căreia îi prezintă patru variante de cântăreţi, de unde deducem că aceştia sunt şi preferinţele sale: Antonia, Andra, Alex Velea şi Puya. 

Din opiniile exprimate ca răspuns la invitaţia lui Hristu Dică rezultă o egalitate între cei care o vor pe Andra şi fanii frumoasei Antonia. Câţiva îl preferă pe partenerul de viaţă al acesteia din urmă, dar a existat un cetăţean care a intuit că „va fi penal” dacă vine Puya. Aşadar, varianta cu Puya pică, întrucât primarii scuipă în sân când aud de treburi penale. Au făcut notă discordantă cu cei conectaţi la MTV câţiva iubitori al unui gen pe care ni l-am dori promovat pe “mute”. Dar atâta timp cât se vor naşte unii, cum sunt stimabilii de la Vlădeşti, care vor ca banii lor să intre în teşchereaua artistei Sanda Argint, slabe şanse de dispariţie a jelaniilor cu potenţial de a-i transforma în milionari pe interpreţii lor. 

Nu doar ascultătorii au propuneri, ci şi cântăreţii îşi oferă serviciile, fără a stârni momentan un sentiment de patriotism local în rândul consătenilor, încât să-i susţină şi să-i ceară în recital. Zice Cătălin Stancu, de la trupa Trafic Greu Bucureşti, dar, pe persoană fizică, de pe strada Râului, Vlădeşti: „Felicitări, Cristian, pentru realegere! Trupa îşi doreşte colaborări pentru evenimente populare în aer liber… rockul este mai zgomotos, vezi trupa Pact, pe care aţi avut-o invitată anul trecut, la Ziua Comunei. De ce nu am cânta şi noi de ziua Comunei Vlădeşti? Suntem ieftini şi buni la rock! Cătălin Stancu.” Deocamdată, nicio reacţie la oferta reprezentantului trupei, dar vom relua subiectul pe măsură ce apar informaţii noi, eventual, rezultatul votului dat de cetăţeni pentru artistul tocmit să facă din ediţia 2016 a sărbătorii localităţii una despre care să se vorbească până în vara lui 2017. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!