15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Băieţii din Ansamblul „Carpaţi” au jucat-o cu foc pe Viorica din Clejani

Vinerea trecută, la emisiunea Iulianei Tudor, „O dată în viaţă”, 

Ansamblul „Carpaţi” a revenit în studioul emisiunii „O dată în viaţă”, difuzată de TVR1, vineri, 17 iunie 2016, o ediţie cu muzică lăutărească, graţie invitaţilor Iulianei Tudor, Viorica din Clejani şi Nelu Ploieşteanu. Cei doi au trecut prin situaţii inedite, fiind supuşi unor probe pe parcursul cărora au trebuit să arate că se pricep la lucruri diferite de cele pe care le fac în mod obişnuit pe scenă. De pildă, Viorica din Clejani a avut de susţinut o probă de dans popular în compania muscelenilor componenţi ai Ansamblului „Carpaţi”, instruit de coregraful Nelu Horobeanu. Îndrăgiţii lăutari au avut de partea lor echipe de profesionişti, unele foarte cunoscute la nivel naţional: Taraful din Clejani i-a susţinut, fireşte, pe Viorica şi Ioniţă, iar Nelu Ploieşteanu s-a bucurat de ajutorul Tarafului Ionică Minune. Emisiunea prezentată de frumoasa Iuliana Tudor l-a avut ca invitat special pe Adrian Enache, aşadar, show-ul a fost asigurat.

Muscelenii au acumulat un lung şir de experienţe şi amintiri frumoase la postul naţional de televiziune, având mai multe participări la „O dată în viaţă”. Printre cei care au jucat alături de Nelu Horobeanu şi tinerii pregătiţi de el s-au numărat actriţa Cristina Stamate, soprana Bianca Ionescu, cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocăriţa, actorul Dan Chişu, interpretul folk Mircea Florian, cântăreaţa Marina Scupra, Narcis Ianău, lansat la o altă emisiune tv, „Românii au talent, care a recunoscut că a avut noroc cu “domnul Nelu”, şi mulţi alţii. De altfel, Ion Horobeanu a fost lăudat de fiecare dată de Iuliana Tudor pentru calităţile sale de instructor, reuşind să le facă să se descurce onorabil pe vedetele stângace în paşii deloc uşori ai dansului popular românesc, indiferent de regiunea căreia îi este specific.  

Una dintre cele mai savuroase apariţii la emisiunea care se bucură de o enormă popularitate în rândul românilor a fost în compania actriţei Cristina Stamate, care, la finalul „Bătutei” moldoveneşti, a leşinat în braţele lui Nelu Horobeanu. Înainte de demonstraţia care i-a ieşit impecabil, artista mărturisea: „Îl am partener pe Neluţu, coregraful lor (n.r. al Ansamblului „Carpaţi”). Când am făcut repetiţii, mi-a zis că mi-l dă, ca să dansez cu el, pe băiatul lui. Şi i-am zis: „Bre, eşti nebun? Eu nu sunt pedofilă. Eu cu matale dansez.” Şi a dansat de-au sărit scântei din încălţări. La final, Cristina Stamate spunea că o să încerce să participe, cu Neluţu, la o preselecţie de dansuri. Nu la fel de bine a învăţat paşii Viorica din Clejani, care se descurcă incomparabil mai bine la microfon, cu vocea, decât jucând. Dar cu zâmbetul pe buze, la braţul unui junior din ansamblu, situaţia a fost salvată. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!