19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

O jumătate de an irosită

Nimic din lista de investiţii aprobată odată cu bugetul nu se regăseşte în teren, aleşii comportându-se ca nişte drogaţi disperaţi după serul puterii. Enumerarea de lucrări votată cu entuziasm şi promisiuni de lifting total al look-ului Câmpulungului este dovada neseriozităţii unor pseudo-politicieni, care au impresia că mai merge prostirea contribuabililor cu poveşti nemuritoare despre ce vor face, când, în realitate, în afară de o maimuţăreală televizată, n-au făcut nimic în şase luni. Oamenii au văzut că, din purcoiul de reabilitări stradale, abia dacă s-a turnat o limbă de asfalt pe coama Vişoiului, pe unde circulă locatarii a două blocuri. Că adăpostul de câini, la ritmul în care înaintează, va fi inaugurat în campania electorală din 2020. Că bălăriile au acoperit ruina Băilor Kretzulescu, prin ale căror ferestre flutură a pagubă nişte bucăţi zdrenţuite de celofan. Ce şi-or fi imaginând puţinii străini de Câmpulung, invitaţi de cunoştinţele de la „ţară”, când coboară din tren şi dau cu ochii de relicva băilor şi împrejurimile cutremurător de mizerabile, sufocate de mormane de resturi şi hăţişuri în faţa cărora drujbele adepiştilor au capitulat de mult? Să fi fost un lazaret de ciumaţi, pe care nu se încumetă nimeni să-l trimită în istorie? Cică autorităţile îl vor aduce în prezent şi-i vor asigura un viitor, graţie „regenerării urbane”, care, în stadiul actual, îţi întoarce stomacul pe dos dacă priveşti tabloul înfiorător de sub podul de la Autogară. Altă răpciugă moştenită de la comunişti, cărora le datorăm căile de trecere peste râu, căci, în nădejdea celor care ne cer astăzi votul, treceam prin gârlă cu paporniţele deasupra capului.             

În ciuda exploziei de reforme promise în materie de infrastructură urbană, totul a încremenit în prima jumătate de anului, sacrificată pentru o comicărie de luptă politică cu final previzibil. Partea rea este că nu vedem întâmplându-se ceva bun nici în jumătatea rămasă din 2016, fiindcă Ţâroiu, ţinut la distanţă de operaţiunea de întocmire a bugetului local, a dezaprobat o parte din iniţiativele lui David. Altfel spus, bugetul ar cam trebui refăcut după planurile noului lider posesor de majoritate în Consiliul Local. Prima investiţie care „zboară” este parcul de joacă acoperit, pe locul fostei Pieţe Grui. Puţinii PSD-işti din mandatul 2012-2016 au cârâit de sub talpa aplicată vârtos de liberali pe „buşon” cum că este o fantezie din categoria „Kretzulescu” şi această idee cu „Disneyland-ul” înălţat la margine de Câmpulung, unde nu vezi ţipenie de om cât e ziua de lungă. Amplasamentul era sinistru, cu turnul Melanei în spate şi cu parterul plin de magherniţe sfârşite în faliment în faţă. Dar era aproape de VIP-urile din ANL-uri, cărora le era destinat Orăşelul Copiilor, care, cât va conduce PSD-ul, nu se va realiza.

Aşadar, pică distracţia planificată de David, care avea rezervat în bugetul pe 2016 un „acont” de 10 miliarde. Vor fi „salvate” în acest an şi cele 10 miliarde care au oprit plânsul lui Johny Vlădescu, de la Pieţe SRL, aliniat şi el la haznaua cu galbeni, asemenea zecilor de petenţi, publici şi privaţi. Vlădescu va fi scutit de bătaia de cap cu modernizarea complexului Pieţei Centrale, asta pentru că PSD-iştii i-au clocit un binemeritat concediu, din care, la întoarcere, va găsi un şef nou. 

Au motive să răsufle uşuraţi „Doreii” de la ADP, lăudaţi de David că fac asfaltări cu mai multă tragere de inimă decât constructorii privaţi angajaţi de Ţâroiu. Liberalul avea planuri de transformare a serviciului public într-o firmă de reabilitări stradale, pentru a se renunţa la abonaţii la lucrări cu statul din rândul particularilor. Fiind de altă părere, reparaţiile stradale în epoca Ţâroiu vor constitui festinul profesioniştilor care dau în clocot să câştige  licitaţiile, după care dau bir cu fugiţii, la alte lucrări începute. 

Ceva şi despre „Kretzulescu”, pe care, la începutul lunii martie, vicele PSD-ist aflat la butoane a avut de gând să-l spargă în loturi distincte, ca să hrănească mai multe guri. Au sărit liberalii precum lăcustele deranjate din boschete de coşasul Ţâroiu, pregătit să reteze capitolul scris de Andrei şi să înceapă unul nou, că nu este cazul să mai ia nicio decizie la final de mandat. În schimb, chiar la final de mandat, au venit ei cu o idee asemănătoare, fracţionarea parcului în investiţii separate, cu finanţare separată, sub pretextul că, vezi Doamne, dă Ministerul Culturii bani pentru Băile Kretzulescu! Acelaşi Minister căruia îi datorăm paragina în care se află Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, prin închiderea „robinetului”! Exact în ultima şedinţă a celui mai urât mandat din istoria Câmpulungului, aleşii aprobau o asociere cu amicii lui Trâmbaciu, care ţin Festivalul „Posada Rock”. Auziţi pretext de asociere! Ne dă Ministerul bani pentru Băile Kretzulescu! Până atunci, primul care a dat nişte bani prietenarilor directorului din Ministerul Culturii a fost, ca de obicei, naşul mare, Municipiul Câmpulung, contributor cu un mizilic de 2.000 de euro. O obligaţie impusă printr-un alt proiect de pomină moştenit de la primarul nepereche, prin care ne-am înjugat timp de cinci ani. 2016 a fost ultimul al „promovării turistice” cu cântec, şi la propriu, şi la figurat.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!