3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Măriuca Enache Şi Ştefan Badea, copiii cu voci de aur ai Câmpulungului

În preajma Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Stars of Song”, care va debuta pe 22 iunie, readucem în atenţia cititorilor noştri două talente uriaşe ale Câmpulungului, care au mişcat, prin sensibilitatea şi forţa interpretării, publicul participant într-un număr covârşitor la conferinţa extraordinară susţinută de dr.Călin Georgescu: Măriuca Enache şi Ştefan Badea. La începutul evenimentului de însemnătate istorică, Excelenţa Sa a mulţumit Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” pentru invitaţia de a prezenta „Proiectul de ţară – România încotro?” în municipiu şi s-a arătat impresionat de prestaţia artistică a celor doi copii care au realizat deschiderea întrunirii. Măriuca Enache a intonat imnul naţional, iar, după ea, Ştefan Badea a fost de un real ajutor invitatului zilei, introducând publicul, prin momentul artistic susţinut, în atmosfera subiectului care urma a fi abordat. „Mulţumesc în mod deosebit Măriucăi şi lui Ştefan, ei m-au inspirat profund în ceea ce am să spun astăzi. Vă asigur că mă adresez dumneavoastră, mă adresez poporului român, dar, prin Măriuca şi Ştefan, vă rog să-mi daţi voie să mă adresez copiilor acestei ţări ale noastre şi steluţelor nemuritoare din ochii lor.”, a afirmat dr.Călin Georgescu. 

 

Ştefan Badea, un obişnuit al scenelor festivalurilor naţionale şi internaţionale 

La vârsta lor, Măriuca şi Ştefan sunt obişnuiţi să se afle în lumina reflectoarelor, fiind prezenţi, de mici, pe scenele unor festivaluri muzicale naţionale, în studiouri de televiziune şi în emisiuni tv, alături de vedete consacrate. Au obţinut premii importante, au acordat interviuri, au vorbit în faţa unor săli pline de oameni, cărora le-au tăiat respiraţia prin vocile îngereşti, pe care municipiul, în bunul obicei de a nesocoti valoarea, nu le promovează aşa cum s-ar cuveni. Nu este suficientă o diplomă acordată la ceremonia oficială de Zilele Municipiului, aşa cum s-a procedat cu Ştefănuţ Badea, în urmă cu doi ani (şi aceea a fost, suntem convinşi, ideea lui Sergiu Cicu, nu a primarului în funcţie la acel moment), ci autorităţile locale ar trebui să investească fără reţineri, fără a fi împinse de la spate, în astfel de copii, care fac o publicitate reală numelui Câmpulung. 

Despre Ştefan Badea facem precizarea că s-a aflat, încă de la debut, pe scena Festivalului „Stars of Song”, la cea de-a treia ediţie obţinând şi cea mai importantă distincţie: Trofeul „Marcel Pavel”, înmânat chiar de profesoarea sa, Gina Pavel. Băiatul în vârstă de 11 ani, elev al Şcolii „Sfântul Iacob”, este pregătit, de câţiva ani, în cadrul clasei de canto, de sora îndrăgitului interpret cu rădăcini câmpulungene. În urmă cu doi ani, înaintea celei de-a doua ediţii a Festivalului „Stars of Song”, Sergiu Cicu, împreună cu Gina şi Marcel Pavel, a promovat evenimentul de la Câmpulung la emisiunea lui Mihai Morar, de la Antena Stars. Cu acea ocazie, l-a luat şi pe Ştefan Badea, prezentat astfel unei ţări întregi.

Tot în 2014, băiatul cu voce de aur, al cărui palmares, până la vârsta de 9 ani, cuprindea premii la toate festivalurile la care a participat, a adăugat colecţiei o distincţie obţinută în Italia, la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “Eurokids”, cel mai mare eveniment de profil din Europa pentru cei mici. Preşedintele festivalului este şi membru al juriului concursului de la Câmpulung. Ştefănuţ Badea le-a luat italienilor premiul al III-lea şi medalia de argint. 

Şi tot în 2014, printre zecile de copii şi adolescenţi din întreaga ţară care au participat, la Buzău, la Festivalul Naţional „Premiile Music Factory”, s-a aflat şi câmpulungeanul nostru, alături de alte patru fetiţe din municipiu şi una din Mioveni: Ştefania Vorovenci (talentul Mioveniului), Alexia Ştefania Drăghici, Alexia Popescu, Andra Oproiu şi Bianca Udroiu. Ştefania Vorovenci a obţinut Marele Trofeu al Festivalului, iar Ştefan Badea, locul întâi. Ceilalţi concurenţi care au reprezentat Argeşul şi Muscelul au înregistrat următoarele rezultate: Alexia Ştefania Drăghici – locul II, Alexia Popescu – locul III, iar Andra Oproiu şi Bianca Udroiu – menţiune. Juriul a fost format din Adrian Romcescu, Florin Apostol şi Adina Sima.

Printre cele mai recente participări la o manifestare de talie naţională punctăm Festivalul „Topul Mini Vedetelor”, care s-a ţinut, la finele lunii februarie, la Ploieşti. Ştefan Badea a concurat la grupa lui de vârstă, 11-12 ani, dar au mai fost prezente încă două câmpulungence, Larisa Gabriela Dincă, la grupa 9-10 ani, şi Bianca Elena Udroiu, la 13-15 ani. Pentru a înţelege greutatea unor astfel de competiţii, prezentăm câteva nume ale unor personalităţi care au făcut parte din juriu: compozitorul şi orchestratorul Andrei Tudor, profesor la Academia de Muzică Bucureşti, care a şi prezidat juriul, muzicienii Carmen Rădulescu, Adrian Romcescu şi Aurelian Temişan, alături de care s-a aflat un membru al Uniunii Europene a Muzicienilor. 

„Este copilul pe care îl doreşte fiecare mamă”, sunt încurajările transmise în mediul virtual părinţilor lui Ştefănuţ, printre cei mai bogaţi părinţi câmpulungeni, graţie micului artist cu potenţial de a ajunge printre interpreţii de valoare ai ţării. 

Măriuca joacă în piesa unuia dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România      

Măriuca Enache, fiica renumitului fotograf de talie naţională Sebastian Enache, la fel ca Ştefan Badea, a concurat la Next Star, emisiunea-concurs prezentată de Dan Negru. Despre fetiţa din Câmpulung au curs ştirile în presa naţională datorită momentelor incredibile oferite în emisiunea care îşi propune să descopere talente extraordinare în rândul copiilor şi tinerilor din România. Înainte de Next Star, fetiţa concurase la „Stars of Song”, unde a obţinut locul II la categoria sa de vârstă. La ediţia din 2013, organizatorii show-ului de televiziune remarcau că Măriuca, în ciuda celor opt anişori, pe care îi avea la acel moment, a întrecut-o pe Jessie J., interpretând o piesă dificilă a artistei americane, care le ridică probleme unor interpreţi cu ani grei de carieră în spate. Însă fetiţa noastră i-a năucit pe membrii juriului, Connect-R exclamând: „Eşti cel mai cool personaj de la Next Star!”, în timp ce colegul Pepe a comunicat că micuţa din Câmpulung se află printre concurenţii intraţi în finala de popularitate. Cei implicaţi în fenomenul muzical au văzut în Măriuca Enache viitoarea Nicole Cherry, a cărei piesă, „Memories”, artista noastră a interpretat-o magistral. La opt ani, Măriuca Enache avea deja un album, pe care l-a prezentat şi înmânat fiecăruia dintre juraţii de la Next Star, inclusiv prezentatorului Dan Negru.

La ediţia din 2014, micuţa câmpulungeancă a cântat împreună cu Ruby, care a descris-o pe colega de scenă în termeni elogioşi. Mai spunem că, la începutul anului 2014, Măriuca a participat la cea de-a patra ediţie a emisiunii “eStrada Duminicală”, de la E-Strada TV, alături de alţi copii, dar şi de cântăreţi cunoscuţi. În cadrul emisiunii, fetiţa s-a aflat pe aceeaşi scenă cu soprana Felicia Filip, un artist de talie mondială. 

Cele mai recente realizări ale Măriucăi Enache se petrec în plan teatral, fiind selectată să joace în piesa „Noi Doi”, scrisă de Ileana Răducanu şi regizată de Cătălina Buzoianu. Cu această producţie teatrală, pe 4 decembrie 2015, a fost inaugurat Teatrul „Grand Comedia” în spaţiul amenajat în incinta Sălii „New York” din World Trade Center Bucureşti – Hotel Pullman. La doar 10 ani, Măriuca face parte dintr-o distribuţie excepţională, avându-i colegi de scenă pe Filip Ristovschi şi Sandra Mavhima.  

Cea mai recentă reprezentaţie a dramei „Noi Doi” s-a consumat la începutul lunii iunie, la Centrul de Teatru Educaţional, şi s-a lăsat cu aprecieri la adresa actriţei aflate încă la vârsta copilăriei: „Aseară, Măriuca ne-a încântat şi emoţionat, până la lacrimi, în piesa de teatru în care este protagonistă. Felicitări, Măriuca Enache! Ai fost senzaţională!”

Sunt câteva repere modeste din cariera artistică a unui copil care cântă, dansează şi interpretează scenete de la vârsta de 5 ani şi care, astăzi, evoluează pe scene pretenţioase, în faţa unui public care apreciază munca din spatele unor performanţe incredibile.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!