25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Colonelul Ion Popa a predat ştafeta ISU Argeş colonelului Liviu Popescu

Colonelul Ion Popa, fost şef al ISU Argeş, i-a predat ştafeta noului inspector şef, colonelul Liviu Popescu, cel care a preluat comanda unităţii. Ceremonia a avut loc vineri, în Piaţa “Vasile Milea” din Piteşti. Cu această ocazie, au avut loc alocuţiuni, s-au oferit cadouri, festivitatea încheindu-se cu o paradă militară a cadrelor ISU Argeş.

La sfârşitul lunii mai, colonelul Ion Popa, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, s-a pensionat, punând punct unei cariere militare de 36 de ani. Timp de o săptămână, la unitate au avut loc activităţi de predare-primire, atribuţiile inspectorului şef fiind preluate de colonelul Liviu Popescu. Vineri, în Piaţa Milea a fost organizată ceremonia prin care a fost numit oficial noul inspector şef, iar fostul comandant şi-a luat “la revedere” de la colegii săi. Festivitatea a strâns laolaltă personalităţi ale judeţului, care au ţinut să-l felicite pe proaspătul pensionar pentru trecerea în rezervă. La festivităţi a participat şi colonelul Daniel Dragne, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU, care a dat citire ordinului de numire a noului inspector şef. Colonelul Liviu Popescu a fost împuternicit pentru şase luni, timp în care s-ar putea organiza concursul. În scurtul său discurs, colonelul Ion Popa le-a mulţumit colegilor pentru sprijinul şi înţelegerea acordate şi a asigurat că  va fi cu sufletul alături de ISU Argeş şi va răspunde „prezent”  de câte ori i se va solicita autorul. Prefectul Cristian Soare i-a oferit colonelului Ion Popa o plachetă de onoare, iar subprefectul Emilian Dragnea, o carte. De departe, cel mai semnificativ cadou a fost pentru Ion Popa cel primit de la foştii subalterni, care a constat într-o plachetă, un permis permanent de intrare la ISU Argeş, o sabie şi un scut. Ceremonia s-a încheiat cu o paradă militară. Pompieri, membri ai SMURD şi ai Protecţiei Civile au defilat în piaţă. De asemenea, a fost prezentată tehnica militară a ISU Argeş.

Ion Popa va deveni bunic

În cadrul întâlnirii de la Prefectură, unde a fost invitat de prefectul Cristian Soare, la o conferinţă de presă, pentru a marca retragerea din activitate, colonelul Ion Popa a spus: „Nu mă gândesc acum decât ca o perioadă să stau şi să citesc ziarele, iar, în curând, o să fiu bunic. Fiica mea, care are 32 de ani şi este căsătorită în Croaţia, se află în aceste zile prin Piteşti şi este foarte bucuroasă că va fi mămică. Iar eu abia aştept să fiu bunic. Nu vreau să mă implic în activităţi comerciale. Singurele mele obiective sunt să fiu sănătos şi să pot să îmi ajut copiii.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!