5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Din cauza birocraţiei, Drumul din Mlăci continuă să o ia la vale

În urma ploilor căzute în Muscel de la începutul lunii mai, mai multe zone au fost calamitate. Printre acestea se află şi drumul comunal din Bughea de Jos, satul Mlăci, zona „Peste Deal”, care duce la casa deţinută de jurnalistul Cătălin Striblea. Mai mulţi localnici au rămas izolaţi. Ruptura pune în pericol proprietăţile bughenilor care locuiesc pe strada „Aleea artiştilor”. Chiar dacă, anul trecut, a fost consolidat malul care a plecat cu drum cu tot, autorităţile locale nu au fonduri nici măcar pentru o consolidare provizorie, motiv pentru care au sesizat Prefectura. 

La faţa locului s-a deplasat şi o comisie trimisă de prefectul Cristian Soare, constituită din membri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ANIF (Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice, Drumuri Judeţene, Consiliul Judeţean, prin Direcţia Tehnică, şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Aceasta a consemnat cele constatate într-un raport operativ, însă lucrările nu pot începe efectiv mai devreme de câteva luni, din cauza unor etape care trebuie respectate şi care durează. „Legat de situaţia de la Bughea de Jos, pe „Aleea artiştilor”, comisia mixtă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat în zonă. S-a constatat la faţa locului că acel drum local va trebuit consolidat. În zonă sunt cinci locuinţe, iar prin grija autorităţilor locale trebuie să monitorizăm permanent zona, dacă alunecările vor continua, se poate impune chiar relocarea persoanelor care locuiesc acolo. Se va face în regim de urgenţă studiul tehnic de fezabilitate pentru a se stabili ce variante sunt de consolidare a malurilor. Acest lucru se face prin grija autorităţilor locale. Cred că, mai devreme de o lună, două, nu cred că va fi, tehnic, posibil să înceapă lucrările. Săptămâna aceasta, voi avea din nou o discuţie cu domnul primar, să vedem în ce stadiu se află.”, a spus prefectul Cristian Soare. 

Aşa cum au anticipat meteorologii, a plouat în fiecare zi, iar drumul din Mlăci a continuat să o ia la vale, existând riscul ca proprietăţile bughenilor să fie afectate.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!