27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Ziua Iei, marcată la Bisericile din satele Ciocanu şi Podu Dâmboviţei

Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, coordonat impecabil de Raluca Busioc a dus mai departe întâlnirea de Ziua Iei, devenită tradiţie, „Purtăm IE cu mândrIE”. Gazda a fost  şi de această dată Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Ciocanu, păstorită de preotul Lucian Benescu.

Zeci de localnici şi turişti au ascultat slujba şi îndemnurile preotului paroh vineri, 24 iunie, când s-a prăznuit Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută în popor şi sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica. Localnicii, dar şi musafirii veniţi din toate colţurile ţării, au participat la eveniment îmbrăcaţi în straie populare.

După slujba religioasă, Ziua Iei a fost marcată printr-o şedinţă foto, toate fetele purtând pe cap coroniţe din flori de câmp cu efect tămăduitor.

„A fost o zi minunată, cu oameni buni alături, cu oaspeţi plăcuţi, care s-au bucurat de zona spectaculoasă şi slujba preotului Benescu. Mulţumim Mihaelei pentru coroniţele de sânziene, lui Ionuţ Fintoiu pentru costumele tradiţionale, dar mai ales localnicilor şi turiştilor agenţiei de turism Andyada N&D Tour pentru prezenţă!”, a transmis Raluca Busioc.

Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul a fost marcată şi de localnicii din satul Podu Dâmboviţei, la Biserica din piatră cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. După slujba părintelui Daniel Nonoşel, în curtea bisericii, mai multe „Sânziene de Olteniţa” au bucurat sufletul muscelenilor cu un dans specific de purificare şi de cinstire a pruncului nou născut şi de mulţumire a grânelor care s-au făcut în judeţul Călăraşi. Tinerele au fost invitate de Carmen Bârloiu de la tabăra Oratia.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!