10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Spiridon Oprea, preşedintele UNPR Câmpulung, despre Drama începătorului

Cum n-a beneficiat de cea mai caldă primire în politica locală, unde “vestigiile” din fruntea partidelor, de regulă, implicate şi în conducerea administraţiei publice locale, întâmpină ironic apariţia unui candidat nou, Spiridon Oprea a dorit să comenteze acest comportament nefiresc al “colegilor”. Atitudinea persiflatoare manifestată de reprezentanţii partidelor, care ocupă, de obicei, podiumul la alegeri, contrazice declaraţiile publice ale acestora, de “campanie decentă, fără atacuri şi denigrări”, pe care o invocă majoritatea candidaţilor la funcţia de primar, miza confruntării de la începutul  verii. Conştient că este greu să detroneze în preferinţele electoratului favoriţii şi principalii combatanţi, preşedintele UNPR Câmpulung a îndemnat, dacă nu se poate o strângere de mână colegială, măcar la o reţinere de la afirmaţii sarcastice lansate, culmea, de unii care au luat în glumă administrarea municipiului şi cheltuirea banului public.             

 

“Începătorul are drama sa, fie că este vorba despre locul de muncă, posesorul de permis de conducere şi, mai nou, începătorul în politică. Începătorul în politică nu este moştenitorul unui partid sau al unei funcţii într-un partid, el nu are unde cotiza, plăteşte simpla cotizaţie de partid. Când apare începătorul în politică, toţi îl privesc de sus, îl sfidează şi îl neglijează. Presa nu îl iubeşte şi el trebuie să înţeleagă că, atunci când îl jigneşte, este, de fapt, băgat în seamă, pentru că asta i se cuvine unui începător.       

Când apare un începător mai deştept, cu idei şi, mai ales, cu pretenţii, chiar deranjează şi pune pe gânduri. Ei, stăpânii politicii din Câmpulung, nu au timp de începătorii cu partidele lor mici, ei se ocupă de marile probleme ale oraşului. Au primit salarii şi altele, timp de patru ani, şi acum, când mai sunt două luni până la alegeri, şi-au amintit de oameni şi de problemele urbei. La fel au făcut şi în 2012, aşa vor face şi în 2020.  

Ei, stăpânii politicii din Câmpulung, au logica suferindă şi nu vor să priceapă următorul aspect. Începătorul în politică poate să nu câştige alegerile, dar, de fapt, el nu pierde nimic. Dumneavoastră, domnilor, cu vechime în politică, dacă pierdeţi alegerile, este dezastru, pierdeţi locul de muncă, pierdeţi salariile şi şpaga, pierdeţi maşina cu şofer, pierdeţi biroul cu secretară şi consilier. 

Chiar dacă câştigaţi şi de această dată alegerile, tot dumneavoastră, domnilor, pierdeţi. Funcţia vă face să pierdeţi puţina onoare şi demnitate pe care le mai aveţi, bunul simţ şi omenia, până când nu veţi mai avea ce pierde. 

Spuneţi câmpulungeanului ce realizări măreţe vă dau dreptul să speraţi. Aţi pierdut sute de mii de lei cu contractul cu parcările, contractul cu piaţa de la Rotunda, contractul cu parcurile municipiului. Pentru următorii patru ani, ce v-aţi propus să mai pierdeţi? 

Domnule cetăţean din Câmpulung, îţi urez succes!”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!