10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Raportul Curţii de Conturi a evidenţiat că nu a fost calculată corect redevenţa datorată de Edilul Primăriei Câmpulung

În cadrul raportului Camerei de Conturi Argeş s-a evidenţiat că nu a fost calculată corect redevenţa datorată de societatea Edilul CGA SA către Primăria Câmpulung. 

În timpul controlului la Primăria Câmpulung, auditorii au mai găsit neconcordanţe atunci când au verificat modului de stabilire, evidenţiere şi urmărire a încăsării veniturilor bugetare, în cuantumul şi la termenele stabilite de lege.

=În cazul unui număr de opt autorizaţii de construire, cu termen de valabilitate expirat până la sfârşitul anului 2014, nu au fost luate măsuri de regularizare a taxei de autorizare, în funcţie de valoarea reală a construcţiilor executate. La sugestia celor de la Camera de Conturi Argeş, personalul Primăriei a regularizat taxa de autorizare pentru cele opt cazuri, stabilindu-se că beneficiarii acestora datorează suma de 2.815 lei, din care 2.178 lei, taxele suplimentare, şi 637 lei, majorări de întârziere, prin înregistrarea acestor sume intrându-se în normalitate.

=Nu s-au aplicat în totalitate, gradual şi la termenele prevăzute de Codul de procedură fiscală, măsurile de executare silită, situaţie care a determinat înregistrarea unor creanţe neîncasate la 31 decembrie 2014, în sumă de 14.390.941 lei.

=În exerciţiul bugetar 2014 a fost întocmit un Program de inspecţii fiscale, care a cuprins un număr de 38 de persoane juridice, fiind desfăşurate doar 14 astfel de acţiuni, faţă de un număr de 1.776 de persoane juridice înregistrare în evidenţele Primăriei.

=Auditorii au găsit suma de 15.711 lei, impozite şi taxe locale care au fost încasate în plus, în perioada anterioară datei de 31 decembrie 2009, deci, cu o vechime mai mare de cinci ani. Această sumă încasată în plus şi nerestituită a fost înregistrată în evidenţa contabilă a Primăriei ca venit al bugetului local.

=Din 1 ianuarie 2013 şi până pe 31 decembrie 2014, Primăria Câmpulung nu a evidenţiat, urmărit şi încasat în mod corespunzător redevenţa datorată de către Edilul CGA SA, ca urmare a încheierii cu acest operator a „Contractului de concesiune a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare”, în baza căruia societatea exploatează serviciul public şi utilizează infrastructura tehnic-edilitară, proprietate publică a Primăriei Câmpulung. S-a refăcut această neregulă prin stabilirea corectă a redevenţei datorate de Edilul CGA SA, pentru perioada 1 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2014, rezultând suma de 53.020 lei, din care 22.807 lei este redevenţa suplimentară şi 30.213 lei, majorările de întârziere. Suma stabilită suplimentar s-a încasat integral, în felul acesta remediindu-se abaterea. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!