2 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Câmpulungenii, îndemnaţi să colecteze selectiv

Primăria Câmpulung aduce la cunoştinţă că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011, art. 17, pentru reducerea cantităţii de deşeuri reciclabile, care se pierd prin nevalorificare, cât şi pentru atingerea obiectivului anual cu 50% de reducere a cantităţilor de deşeuri depozitate, cetăţenii şi agenţii economici de pe raza municipiului au obligaţia de a asigura precolectarea separată la sursă, în recipiente distincte.

Astfel, locuitorii de la bloc au obligaţia de a depune separat deşeurile, respectiv deşeuri reciclabile (hârtie-carton, plastic, sticlă) în containere colorate inscripţionate, iar deşeurile reziduale (menajere) în containere gri (tablă), containere existente la platformele de colectare. Colectarea acestora se realizează zilnic.

Cetăţenii care locuiesc la case vor lăsa la poartă sacul cu reciclabil în penultima/ultima vineri din lună, care va fi ridicat de către operatorul de salubrizare Financiar Urban.

Totodată, cei care au deşeurile de mari dimensiuni (resturi de mobilier, saltele, aparatură electrocasnică veche – DEEE), acestea se vor duce la Centrul de Colectare din cadrul Staţiei de Transfer, din Câmpulung, strada Nicolae Popp, de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00. 

În caz de nerespectare, se vor aplica sancţiuni de la 100 la 300 lei, conform Legii nr. 101/2006, Legea serviciului de salubrizare a localităţilor, se precizează într-un comunicat semnat de primarul Elena Lasconi.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!