6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

O mână de boboci şi un repetent, posibil doi, dau admiterea la Primărie

Zvonul săptămânii trecute, care i-a binedispus pe câmpulungenii în ale căror urechi a pătruns cu iuţeala săgeţii, când nici nu se uscase bine cerneala pe protocolul de colaborare între PSD şi ALDE, are ca personaj principal un politician care a trecut de la şlapi la papion. N-are decât să se bosumfle stimabilul că dezgropăm scena picantă, cu el proaspăt consilier PNL, depunând jurământul de credinţă comunităţii sumar îmbrăcat în partea inferioară a corpului: şort şi papuci de plajă, riscând să fie gâdilat la degeţele de puful mochetei sălii de Consiliu, într-un moment în care era obligat să lase bancurile în favoarea sobrietăţii legământului de ales local. În sfârşit, n-a fost singurul cu pedichiura şi bronzul pulpelor etalate la evenimente solemne găzduite de “templul” administraţiei publice locale. La festivitatea oficială de Zilele Câmpulungului, unde se premiază „spuma” diferitelor domenii de activitate, Călin Andrei, părintele ceremoniilor rămase fără farmec de când microfonul a ajuns pe mâna unui amator ca Ţâroiu, i-a înmânat o cupă lui Cristi Creţu. Probabil, pentru o performanţă sportivă, ca antrenor, căci, pe atunci, nu era mai mult decât un profesor de Sport. Iar Creţu a apărut în faţa unei săli ticsite de lume bună ca pe litoral, lipăind pe covorul moale şlapii succesului în politica locală. Parcă erau mai evidenţi în contextul ţinutei estivale, cu pantaloni scurţi, pentru expunerea fibrei lucrate pe stadion, neinspirat alese pentru o gală, cu premii, cu personalităţi realizate la Bucureşti şi nu numai. Asta pentru că Andrei aducea V.I.P.-uri unul şi unul, ca să aibă în faţa cui să laude realizările sale de primar. 

Înapoi la Sergiu Cicu, „breaking news-ul” săptămânii trecute în materie de candidaturi la Primărie, dar nu din partea ALDE, adică PLR+PC, ci din partea PSD+ALDE. Nu trebuie să ne surprindă apariţia unor astfel de informaţii menite să agite apele într-o oală de noapte, cum este politica la nivelul Câmpulungului. Nici nu terminaseră de semnat Dragnea şi Tăriceanu actul de colaborare, căci s-a şi împrăştiat pe uliţele câmpulungene ştirea-bombă, cu Cicu, omul ales de PSD Câmpulung pentru localele de la vară. Iar motivele renunţării la serviciile lui Ţâroiu erau destule şi variate: fie conducerea judeţeană a partidului nu mai vrea să audă de „încurcă-lume” de la Câmpulung, fie că ar putea să-şi piardă mandatul dacă pe ANI o loveşte hărnicia şi-l găseşte incompatibil în „talmeş-balmeşul” pe care el l-a provocat, fie că va pronunţa şi Curtea de Apel verdictul care îl scoate din Primărie. 

Cicu este „prospătura” bârfotecii electorale, care produce candidaţi pentru toate partidele scoase din bârlog de mireasma ispititoare a bugetului local. Înaintea lui a circulat numele lui Cristi Creţu, ca fiind alegerea PSD-ului. O alegere inspirată, de altfel, în faţa căreia liberalul Bogdan David ar fi avut motive să se teamă. La PNL, Creţu stă mai bine în ochii electoratului decât David şi, totuşi, partidul l-a ales pe acesta din urmă, testând un votant imprevizibil atunci când are de optat între „noutăţi”, cum sunt cele aliniate la startul cursei din 5 iunie. Între cei anunţaţi oficial sau bănuiţi de intenţii de candidatură la funcţia de primar, doar Ţâroiu a mai trecut prin această experienţă soldată cu o brânză de loc III. Fără a-l mai lua în calcul pe Creţu, de vreme ce PSD şi-a anunţat luptătorul. Şi s-ar putea să mai fie Ţăranu, de la PS.RO, partidul lui Mircea Geoană, care doar s-a lansat şi lansat a rămas. În rest, începători care se bazează, pesemne, pe noroc, căci nu mai ţine prostirea alegătorilor cu platforme gogonate. Îl avem de la PNL pe David, juniorul crescut în umbra lui Călin Andrei. UNPR a ieşit recent la rampă, după strângerea catrafuselor de către nehotărâtul Lucaciuc, aflat într-o eternă navetă politică, şi şi-a anunţat un nou preşedinte interimar, după preşedintele interimar Ionică Udrea. Succesorul la şefia unui partid cu 150 de inşi de la UNPR şi alţi 150 de la PPDD, în total 50 de membri, este fostul şef al Cercului Militar, colonelul Spiridon Oprea. Omul zice că „încă” nu-şi doreşte să candideze, dar, la precedentele alegeri, din 2012, s-a retras din Biroul Permanent UNPR în momentul în care a fost desemnat să candideze Gheorghe Savin. 

PAM-ul lui Lucaciuc n-ar avea candidat până la această oră, fiindcă cel dorit de Mircea Andrei a avut înţelepciunea să nu accepte, intuind, probabil, scorul din Top 3 din coadă. 

La fel ca UNPR-ul, şi ALDE va merge pe listă separată de PSD, cu tot protocolul de colaborare parafat cu PSD. Însuşi deputatul Marin spunea, că deşi n-a discutat cu Cicu (a discutat, în schimb, cu UNPR-ul), din câte a înţeles, colaboratorii vor să aibă oamenii lor. 

Îngroaşă categoria „şi altele” PRM-ul, aflat în anul de doliu, care se încheie după locale, PNŢCD-ul, cu stocul de vaselină pentru încheieturile ruginite refăcut, şi Mişcarea Populară, din partea căreia bântuie ca strigoiul prin „Kretzulescu” un tip de la Piteşti, ca să plângă de mila dezastrului din parc, în timp ce fumează trabuc şi pozează electoral.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!