12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Deputatul Marin: În Câmpulung, PDL-ul n-a murit. Are o firmă la sediu şi o influenţă mai mari decât ale PNL-ului

Rănile trecutului nu s-au vindecat la PSD Câmpulung, pe care protocolul cu liberalii l-au lăsat în trei consilieri locali. Nu scoteau mai mulţi nici dacă erau pe cont propriu, după cum s-a demonstrat la precedentele alegeri, din 2004 şi 2008, când Călin Andrei a tras după el partidul, cu priza sa la electorat, plasându-l deasupra PSD-ului. Este adevărat că celelalte alegeri, prezidenţiale, parlamentare şi europarlamentare au fost câştigate, în municipiu, de candidaţii social-democraţi. Însă, la locale, lumea n-a votat PSD-ul, electoratul câmpulungean dovedind o inconstanţă motivată, probabil, de faptul că partidul celor mulţi n-a avut om pentru cea mai importantă funcţie, după cum n-are nici acum. La alegerile locale, votantul a pus ştampila pe individ, nu pe partid, partidul având de câştigat, cum a fost cazul PNL-ului, care a produs, trei mandate la rând, majoritatea în Consiliul Local, graţie candidatului. În 2012, amestecătura USL a „confuzat” balanţa meritelor unui partid sau ale altuia de a fi produs cei mai mulţi alegători. PSD este sigur de contribuţia hotărâtoare la cel de-al treilea succes al lui Călin Andrei, susţinut de Uniunea Social-Liberală, de aceea, cei seduşi şi abandonaţi n-au renunţat la a se plânge de comportamentul duplicitar al foştilor parteneri. Dacă Marin şi-a limitat, recent, discursul la parşivenia colaboratorilor liberali, care au sărit, pentru a doua oară, într-o relaţie de interes cu PDL, Ţâroiu a împins pălăvrăgeala în direcţia vinei PNL-ului, solo sau combinat cu „portocaliii”, pentru involuţia Câmpulungului. 

“PDL-ul nostru din Câmpulung există”

Politician versat, Gheorghe Marin a jucat cartea aversiunii populaţiei faţă de PDL, care şi-a îndepărtat bugetarii din rândurile votanţilor acestei formaţiuni politice devenite indezirabile prin măsurile de criză, prin care au umblat la salarii, pensii şi numărul de personal din sistemul de stat. Ca lumea să nu uite de democrat-liberali, care s-au ascuns în spatele unor denumiri menite să le şteargă proasta reputaţie din memoria electoratului – ACL la prezidenţiale, apoi, la fuziunea cu PNL, au acceptat titulatura partenerului – preşedintele PSD Câmpulung a vorbit despre vechile metehne pedeliste, care nu numai că au rămas actuale, dar  eclipsează politica liberală. „Îmi aduc aminte, când eram în USL, că noi am avut o înţelegere foarte bună cu vechiul PNL. Cei de la PNL-ul de atunci au spus că, în niciun caz, nu vor face o alianţă cu PDL. Că aceia sunt terorişti sau nu mai ştiu cum i-au numit. După care au făcut alianţa cu PDL. Acum, după manifestările lor, cred că partidul dominant în noul PNL nu este PNL, ci este PDL. Văd că şi-au împrumutat obiceiurile PDL-ului şi observăm că nu se mai merge pe promovarea unor programe, a unor intenţii de dezvoltare pentru societate, ci se merge pe greşeala adversarului şi pe principiul „să te ridici, coborându-l pe celălalt”. Cred că astfel de politică nu va avea succes şi că noua clasă politică trebuie să-şi schimbe acest mecanism. Nu trebuie să ne mai certăm unii cu alţii şi să dăm vina de la un partid la altul. Întrecerea noastră politică trebuie să se poarte pe ceea ce putem să facem pentru societate. Dacă nu vom face acest lucru şi vom rămâne în acest joc, nivelul clasei politice va coborî mai mult. Eu n-am atacat pe nimeni, n-am încercat să fac atacuri la persoană, am considerat că cei care trebuie să-i judece pe fiecare sunt cetăţenii şi aceştia o fac atunci când merg la vot.”, a afirmat deputatul Marin. 

Nici la Câmpulung, susţine Marin, PDL nu este de domeniul trecutului. Inclusiv în municipiu are o influenţă mult mai mare în cadrul noului PNL. „În Câmpulung, PDL-ul n-a murit. Lângă noi există organizaţia PDL Câmpulung, care are o firmă mai mare decât firma pe care o are PNL în centru. PDL-ul nostru din Câmpulung există.”, a adăugat acesta.

Ţâroiu a făcut “varză” combinaţiile PNL-ului

Atât de mult s-au „împerecheat” liberalii şi democraţii, şi între ei, şi cu alţii, încât bietul Ţâroiu, care are pe umeri nu numai povara candidaturii, ci un întreg municipiu care trebuie administrat, i-a făcut „varză”. În încercarea de a-i scoate pe liberali vinovaţi de înapoierea Câmpulungului – nu că n-ar fi vinovaţi, dar, în egală măsură cu PSD-ul, căruia îi „datorăm” căsăpirea industriei locale, cu concursul C.D.R.-ului, pentru un mandat – PSD-istul a făcut dovada carenţelor în materie de istorie recentă a politicii româneşti. Ţâroiu a încurcat Alianţa D.A., „stăpână” la Câmpulung, în primul mandat al lui Călin Andrei, care a făcut o echipă dezastruoasă cu Sorin Buta, cu C.D.R.-ul din mandatul 1996-2000, când primar la Câmpulung a fost Sorin Buta. „Este o sarcină dificilă, nu este uşoară – făcea pe victima Ţâroiu, care, vezi Doamne, se sacrifică pentru noi candidând la Primărie – mai ales dacă luăm în considerare perioada de 12 ani. Şi dacă mai punem încă patru ani din 1996, până în 2000, Alianţa D.A. (n.r. greşit, maestre, Alianţa „Dreptate şi Adevăr” a fost concepută în 2003, pentru anul electoral 2004, cu locale, parlamentare şi prezidenţiale, şi a funcţionat până în 2007), sunt 16 ani de când la conducere sunt PNL şi PDL-ul aşa zis, împreună, şi realizările sunt cele care sunt. Dacă, în 1996, ştim cum arăta oraşul Câmpulung, îl vedem şi acum, în 2016, cum arată şi noi ar trebui să spunem dacă suntem sau nu mulţumiţi de cum arată Câmpulungul. Probabil că cetăţenii vor fi cei care vor decide dacă arată bine sau arată rău şi cine merită să meargă mai departe pentru a schimba faţa oraşului.”, a rămas corigent Ţâroiu la cea mai uşoară disciplină pentru un politician. 

Am remarcat că din evoluţia dezastrelor marca PNL nu lipseşte al 12-lea an, în care el a fost primar, nu un liberal, căci Călin Andrei n-a apucat să-şi ducă al treilea mandat până la capăt. Însă, elegant, a omis mandatul 2000-2004, când PSD l-a avut primar pe George Bălan. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!