10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Primăria Câmpulung, dată în judecată de angajaţii care cer premii anuale şi tichete de vacanţă

Primăria Câmpulung se află din nou în litigiu cu proprii salariaţi, pentru că nu a respectat legile cu privire la drepturile acestora. Şi dacă, în anii trecuţi, au avut câştig de cauză, la Tribunalul Argeş s-au depus încă două dosare, în noiembrie, anul trecut, urmate de un al treilea, care o să fie înaintat anul acesta. Salariaţii, atât funcţionarii publici, cât şi cei contractuali, au dat în judecată instituţia, prin Sindicatul “Primus”, al cărui lider este Stelian Ungureanu. Cele două cereri au fost formulate în luna noiembrie a anului trecut şi doar la una dintre acestea s-a stabilit data primului termen, pe 22 februarie 2016. Acest litigiu a fost intentat de sindicat, pentru personalul contractual, şi are, ca părţi,  Primăria Câmpulung, prin reprezentantul legal, viceprimarul Liviu Ţâroiu, şi Consiliul Local, ca pârâţi, iar ca reclamant, Sindicatul “Primus”.

Dosarele în cauză au ca obiect “PREMIUL ANUAL pentru perioada 01.01.2011 – 31.12.2014”, conform Legii Nr.188/1999, iar cel de-al doilea “CONTRAVALOARE TICHETE/VOUCHERE DE VACANŢĂ”, pe aceeaşi perioadă, 2011-2014, conform aceleiaşi legi. În dosare apare o listă de angajaţi ai Primăriei şi membri ai Sindicatul “Primus”, care au reclamat  nedreptăţile, şi anume: Aurelia Bleontu, Liliana Mărioara Aghiniţei, Carmen Bădulici, Sorin Bălăşcan, Viorela Bâlă, Daniela Buzescu, Daniela Elena Bănuţă, Daniela Cojocaru, Nicolae Crânguş, Vasilica Constantinescu, Gabriela Chelu, Cristina Chirvasiu, Cristian Dan Dumitrescu, Nicolae Ghinea, Iulian Gheorghe, Liana Gavrilescu, Auraş Ghiţă, Dănuţ Iosif, Nicoleta Iosif, Emiliea Ilie, Antonia Ioniţescu, Olguţa Istodor, Iuliana Lite, Cornelia Matei, Maria Mitoi, Maria Mocanu, Adrian Manole, Marinela Mogoşan, Elena Nică, Iulian Nicolae, Florina Crina Nistor, Norel Romeo Nicula, Claudia Marilena Vrabie, Nicoleta Elena Oprea, Valentina Vasilescu, Mariana Ştefănescu, Anişoara Polexe, Mihaela Pădureanu, Lucreţia Motoi, Ion Radu, Constantin Vâlsănescu, Radu Gabriel Avram, Iuliana Husea, Tania Popa, Iuliana Ungureanu, Marcel Pîrşan, Lucia Filofteia Stoica, Florin Isbăşescu, Bogdan Gabriel Popescu, Roxana Tătulescu, Gabriela Iolanda Kriysala, Gheorghiţa Nestor, Veronica Vasile, Virgil Verde, Bogdan Caplan, Mihaela Filipescu, Mihaela Barbu, Mihaela Ionela Rădescu, Roxana Bragă. Aceştia sunt oamenii care au avut ceva de obiectat cu privire la această problemă şi care apar şi pe listele celor două dosare.

“Urmează şi altele, pentru că pe noi ne interesează să trăiască bine cel care munceşte, nu cel care, din pix, acordă o licitaţie cuiva şi i se întorc banii”

Şi conform dosarelor, dar şi spuselor liderului de Sindicat “Primus”, Stelian Ungureanu, nu s-au respectat cele două legi în decursul celor patru ani. “În primul dosar este vorba despre al 13-lea salariu, care, conform legislaţiei în vigoare, trebuia să fie introdus în salariu, deoarece s-a eliminat forma prin care acesta era dat, la început de an, pentru anul ce a trecut. Aşa că acesta trebuia să se împartă în 12 şi să fie introdus în salariu, lucru care nu s-a întâmplat. Atunci, am adoptat această soluţie, să mergem în instanţă, pentru a ne câştiga drepturile.”, ne-a declarat liderul de sindicat Stelian Ungureanu despre primul dintre dosare. 

Acesta l-a explicat şi pe al doilea astfel. “Este o lege în vigoare, care se tot suspendă, de ani de zile, voucherele de vacanţă sunt nişte tichete, pe care nu le poţi folosi decât în unităţile de turism acreditate în România. Valoarea acestora merge de la un salariu minim brut pe economie, până la şase salarii minime brute pe economie, variază de la un angajator la altul.”, a adăugat Ungureanu. Acesta spune că nu crede niciodată că nu sunt bani la bugetul local, deoarece: “Un procent mare intră în achiziţii şi investiţii, de unde se fură legal”.

Şi dosarele sunt depuse pe bandă rulantă, căci liderul de sindicat este în procese cu mai multe Primării, atât din judeţul Argeş, cât şi din alte judeţe, tot pentru probleme de acest gen. “Urmează ca, în această săptămână, să dăm Primăria Câmpulung în judecată pentru discriminare la încadrarea pe funcţii, adică pentru salarii diferite, la aceeaşi încadrare, aceeaşi vechime”, deoarece acesta susţine că sunt cazuri chiar în Primărie, unde salariile diferă, chiar dacă cerinţele şi criteriile de angajare sunt la fel. Acesta va fi al treilea proces pe care Sindicatul îl are chiar cu Primăria şi, după cum el afirmă, au mai fost procese de acest gen, unde rezultatul a fost cel pozitiv, având câştig de cauză.

Se pare că acestuia îi place gustul victoriei, deoarece a ajuns să adune nu mai puţin de 100 de dosare, fiind în procese cu mai multe Primării din judeţul nostru, şi asta doar pentru astfel de nedreptăţi. “Urmează şi altele, pentru că pe noi ne interesează să trăiască bine cel care munceşte, nu cel care, din pix, acordă o licitaţie cuiva şi i se întorc banii”, a declarat acesta, pe un ton ridicat, fiind clar deranjat de ceea ce se întâmplă, de câţiva ani, în oraşul nostru. Acesta a simţit nevoia să se şi “plângă” de faptul că, pentru o vechime de peste 25 de ani, are un salariu net de 1.200 lei, mult prea mic pentru ceea ce face acesta, după cum chiar el afirmă.

Şi fără ocolişuri, acesta a încheiat într-o notă optimistă cu privire la cele două procese: “Nu îmi fac probleme, pentru că rezultă clar din lege că drepturile respective nu au fost incluse în salariu, aşa cum prevedea legea. Nu s-a respectat legea la momentul respectiv din diferite motive, pe care eu le ştiu, dar nu vreau să le comentez”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!