11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Directoarea Agenţiei de Mediu Argeş, Mariana Ionescu, a fost demisă

Luni, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, Mariana Ionescu, a fost demisă din funcţie. Decizia i-a fost adusă la cunoştinţă de trei funcţionari ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, decizia aparţinând Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

La judeţ s-a vehiculat că supărarea celor de la Bucureşti a survenit ca urmare a faptului că, vineri, 15 ianuarie, când îi expirase perioada de autosuspendare, Mariana Ionescu nu s-a prezentat la serviciu, iar, când a fost chemată la minister pentru explicaţii, nu a dat curs solicitării, invocând condiţiile meteorologice nefavorabile. Ea nu era la birou nici la ora când au sosit funcţionarii ANPM, iar aceştia au sunat-o la telefon, au chemat-o la serviciu şi, fără prea multe formalităţi, au anunţat-o că a fost demisă.

În urmă cu un an, pe 16 ianuarie 2015, Mariana Ionescu s-a autosuspendat din funcţie, la cerere, pentru o perioadă de 12 luni. În această perioadă, locul ei a fost luat de Cristiana Surdu, şefa Serviciului de Avize şi Autorizaţii, care a asigurat interimatul la conducerea instituţiei. În ultimii ani, Mariana Ionescu a fost implicată în mai multe scandaluri, cel mai cunoscut fiind incendiul din 2 octombrie 2013 de pe fosta platformă ARO, în prezent, deţinută de firma Landmark Management, izbucnit la depozitul de deşeuri al firmei Global Eco Center. Acum doi ani, Mariana Ionescu a fost suspendată din funcţie timp de şase luni. Ulterior s-a dovedit că Global Eco Center primise ilegal autorizaţie de la APM Argeş. Tot Mariana Ionescu a intrat şi în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate, întrucât ar fi unic acţionar la o firmă cu activităţi în domeniul mediului, iar decizia de autosuspendare a fost luată tocmai pentru ca ANI să clarifice situaţia. Deşi ar fi avut posibilitatea ca, la cerere, suspendarea să-i fie întreruptă şi să se întoarcă la serviciu, Mariana Ionescu nu a recurs la acest drept. De văzut dacă decizia de demitere va fi sau nu contestată la instanţa de judecată (n-ar fi primul conducător de instituţie argeşean care şi-ar recâştiga drepturile pe baza unei hotărâri judecătoreşti) şi dacă Mariana Ionescu va mai rămâne în sistemul public sau va opta pentru mediul privat. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!