6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

COLŢUL DE SĂNĂTATE DE LA MUSCELFARM – Gălbenelele, „floarea ploilor”

În credinţa populară, dacă florile de gălbenele nu se deschid dimineaţa, cu certitudine va avea loc o furtună în ziua respectivă. Datorită acestei senzitivităţi, planta este cunoscută şi sub numele de „Floarea Ploilor”. Strâns legate de vibraţia soarelui, galbenelele au fost considerate de-a lungul istoriei un simbol al pasiunii şi creativităţii. În tradiţiile europene, galbenelele erau purtate de către vindecători pentru a se proteja de bolile pacienţilor, pentru a împiedica bârfa şi a înlătura atitudinile duşmănoase. De asemeni, se credea că un ghiveci cu galbenele poate restabili pacea în cămin. Gălbenelele (calendula officinalis, popular crăiţe, coconiţe, gălbenare, boace, salomie, filimică) sunt plante cu tulpina înaltă, ramificată şi păroasă, cu flori centrale, tubuloase, de culoare galbenă. Sunt întâlnite în ăntreaga ţară pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a căilor ferate şi pe lângă garduri.

Această plantă a fost adusă în ţara noastră din India. Gălbenelele sunt plante anuale, se cultivă din seminţe şi iubesc soarele. Este astfel indicat să le plantezi în locuri luminoase şi călduroase. Aceste plante înfloresc tot timpul anului, chiar şi iarna, dacă nu este foarte frig. Sunt plante rezistente, care se înmulţesc singure. În Evul Mediu, gălbenelele erau prescrise ca remediu pentru afecţiunile intestinale şi ale ficatului, iar în antichitate, plantele cu proprietăţi de vindecare erau considerate magice, iar gălbenelele nu făceau excepţie. Lumea era atât de fascinată de această plantă şi de minunile pe care le făcea pentru piele, încât credea că avea şi alte puteri magice. Galbenelele erau folosite astfel şi în ritualurile vrăjitoarelor. Iar în Europa şi în America Latină, gălbenelele erau folosite în ceremoniile religioase. Şi în India, această floare era considerată a avea puteri magice şi era folosită în ceremoniile religioase.

În zilele noastre, gălbenelele cresc în mai toate ţările lumii. De cele mai multe ori, această plantă este crescută pentru beneficiile sale medicale. Tratamentul cu gălbenele este indicat în afecţiuni ale pielii, în varice, pentru durerile mentruale, inflamaţii, dar şi ca supliment în alimentaţia atleţilor. Extractul de gălbenele este folosit şi pentru a preveni hemoragiile. Extractul de gălbenele poate fi găsit în farmacii sub formă de loţiune, comprese sau cremă. De asemenea, ceaiul de gălbenele este folosit pentru numeroase afecţiuni. Sintetizând calităţile florilor de gălbenele dovedite până în prezent, putem afirma că acestea sunt antibacteriene, antiinfecţioase, antifungice, antioxidante, antivirale, sudorifice şi laxative.

Acţiunea gălbenelelor este: coleretică, emenagogă, antispastică, cicatrizantă, antiinflamatorie, antivirală, antigenotoxică, vermifugă şi cicatrizant intern.

Sunt indicate în:

-leucoree

-trichomoniază

-acnee

-răni purulente

-cancer de piele

-micoze

-osteoporoză

-înţepături de insecte

-degerături

-arsuri

-tulburări menstruale

-afecţiuni ale ficatului

-gastrite hiperacide

-ulcer gastric şi duodenal

-colecistită

-icter infecţios

-ulceraţii canceroase

-inflamaţii ale colonului

-hemoroizi

 

Ofertă de la MuscelFarm!

=ceai gălbenele (plicuri): 2,19 lei

=cremă mâini galbenele cu fosfolipide (50 ml): 6,99 lei

=glicerină boraxată propolis cu gălbenele (25 ml): 4,49 lei

=loţiune intimă galbenele (250 ml): 8,59 lei

=cremă gălbenele (250 ml): 8,89 lei

=săpun muşeţel cu gălbenele: 4,19 lei

=tinctură gălbenele (50 ml): 7,29 lei

=ulei gălbenele (10 ml): 4,49 lei

=unguent gălbenele (20 gr): 2,79 lei

=unguent gălbenele, propolis, muguri plop (20 gr): 2,79 lei

=unguent gălbenele cu cătină (20 gr): 2,89 lei

=unguent gălbenele, ulei argan, măsline (20 gr): 4,19 lei

=unguent gălbenele cu propolis (50 ml): 5,19 lei

Ne găsiţi în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr.121, la parterul „blocului rechinilor”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!