Energizant, stimulant digestiv, remediu împotriva răcelii şi al greţii, fortifiant al imunităţii, ghimbirul este, pur şi simplu, o minune pentru sănătate.
Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea şi este considerat un aliat remarcabil pentru sănătate, putând trata multe afecţiuni şi oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca plantă medicinală încă din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice şi pentru a trata semnele de răceală şi gripă. Cercetările asupra ghimbirului au scos la iveală proprietăţi digestive şi anticancerigene, utilizări cosmetice şi o eficienţă surprinzător de bună a ceaiului de ghimbir în tratarea cancerului de colon şi a celui ovarian.
Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene. Acestea au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele acumulate în organism.
Beneficii:
Funcţionarea normală a digestiei
Combate disconfortul digestiv
Întăreşte sistemul imunitar
Tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare
Menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge
Are efecte anti-ulcer
Buna funcţionare a circulaţiei periferice şi scade tensiunea
Eliminarea senzaţiei de rece (frig) din organism
Ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor
Menţinerea în limite normale a greutăţii corporale
Eficient împotriva cancerului
Reduce inflamaţiile articulare şi durerile reumatice
Reduce nivelul de stres