11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

În loc de artificii, pe 31 decembrie, 2.000 de lampioane vor lumina cerul

Aşa cum se cuvine, în fiecare an, ca pe 31 decembrie, în noaptea de Revelion, în fiecare localitate, trecerea dintre ani să fie punctată cu un foc de artificii încântător, anul acesta, s-a luat o nouă decizie cu privire la sărbătoarea câmpulungenilor. În Piaţa Primăriei, am fost obişnuiţi ca noul an să nu fie sărbătorit cu mare fast, spre deosebire de celelalte localităţi urbane din judeţ, unde au avut loc concerte, căsătorii civile şi focuri de artificii spectaculoase.
    Noaptea de Revelion, în municipiu, permanent a fost marcată cu artificii sărăcăcioase şi câteva sticle de şampanie date de către autorităţile locale cetăţenilor prezenţi. În 2015, în memoria victimelor din “Colectiv”, care au sfârşit din cauza unui astfel de spectacol cu efecte pirotehnice, Primăria va oferi locuitorilor prezenţi în piaţă un altfel de eveniment, mult mai impresionant, constând în înălţarea a 2.000 de lampioane. Astfel că, în număr cât mai mare, sunt aşteptaţi muscelenii, pentru a contura o imagine nemaiîntâlnită până acum în municipiu, în noaptea dintre ani. Lampioanele propuse de autorităţi, pentru trecerea dintre ani, sunt felinare realizate din hârtie colorată, folosite la iluminări festive, preluate din cultura Coreeană, Chineză şi Japoneză.
    Utilizate noaptea, pentru a oferi un efect estetic impresionant, simbolistica lampioanelor rezonează cu 31 decembrie, scopul folosirii lor fiind de păstrare a optimismului, a păcii. Cu cât stau mai mult pe cer, cu atât cresc şi şansele de împlinire a dorinţelor. Totodată, Primăria a dorit ca aceste lămpi să fie înălţate în respect faţă de victimele din “Colectiv”, pentru că, în comemorarea unei vieţi, lampionul reprezintă şi un suflet plecat, care doreşte să-şi găsească pacea.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!