19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Poliţiştii dau sancţiuni după sancţiuni

Doar în două zile, poliţiştii Birourilor Rutiere din Argeş şi Muscel au desfăşurat numeroase activităţi în trafic pentru depistarea neregulilor. Pe 15 şi pe 16 august, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de Poliţie Rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie impuse de lege. Ca urmare a abaterilor de la lege constatate, au fost aplicate în total 271 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 77.808 lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 31 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. 

Circula cu valabilitatea I.T.P. expirată 

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni l-au depistat pe I.S., de 44 de ani, din Slatina, judeţul Olt, care conducea un ansamblu format dintr-un autocamion şi remorcă pe raza comunei Stâlpeni, având valabilitatea inspecţiei tehnice periodice expirată din cursul lunii iunie a acestui an. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.885 de lei, totodată, fiindu-i reţinute certificatele de înmatriculare şi plăcuţele cu numere de înmatriculare.

Conducea fără drept

În noaptea de 14 spre 15 august, poliţiştii de la Biroul Rutier Câmpulung l-au depistat pe B.G., de 25 de ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. În cauză, acestuia i-a fost întocmit dosar penal conform procedurilor. 

Prejudiciu recuperat de polițiști 

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț l-au identificat pe D.A., de 41 de ani, din comuna Bughea de Sus, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 14 spre 15 august, bărbatul ar fi pătruns într-o locuință de pe raza comunei Lerești şi ar fi sustras o bicicletă în valoare de aproximativ 1.000 de lei. 

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei păgubite, iar poliţiştii au deschis un dosar de cercetare pentru a analiza dacă au mai fost şi alte infracţiuni ale bărbatului, iar dacă se face vinovat, va plăti, conform legii. Astfel de nereguli sunt depistate de la zi la zi tot mai mult de către poliţiştii din Argeş şi Muscel, însemnând faptul că gradul de conştientizare a pericolului la care se expun şoferii şi îi expun pe ceilalţi participant la trafic a crescut considerabil. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!