10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Câmpulungenii sunt recunoscători Holcim-ului, pentru că are grijă de sănătatea lor

Anul trecut, la Spitalul Municipal din municipiu, se sărbătorea încă o realizare a Holcim România, prin care dăruia unităţii sanitare un aparat de anestezie şi terapie intensivă. Directorul Emil Raicov spunea, la acel moment, că este o stare de normalitate ca persoanele fizice şi juridice să contribuie, în măsura posibilităţilor pe care le au, la ameliorarea condiţiilor sociale din comunitatea noastră. A devenit un obicei ca, în fiecare an, Moş Nicolae, după cum l-a numit directorul Spitalului pe Emil Raicov, să doneze un aparat unităţii sanitare. Anul acesta, Spitalul a fost dotat cu un ecograf Doppler 3D, marca Hitachi Aloka F37, de producţie japoneză, care va completa dotarea Secţiei Radiologie şi Imagistică Medicală. Gore Stănescu, după o vastă experienţă în sociabilitate, cuprins de emoţiile evenimentului, copleşit chiar, a scos o fiţuică, pe care avea notat speech-ul. „Spitalul Municipal a fost, este şi am garanţia domnului director Raicov să afirm că va fi un obiectiv aflat mereu în atenţie, iar sponsorizarea pe care vă vom prezenta astăzi este încă un episod dintr-o serie de multe alte acţiuni, care au inclus, printre altele, un sistem de chirurgie laparoscopică sau aparatură de laborator. De această dată, la solicitarea Spitalului, Holcim România, membră a grupului Lafarge-Holcim, ne oferă, în luna în care trebuie cu toţii să fim mai buni şi mai solidari, un ecograf Doppler 3D. Eu vreau să apreciez că avantajele pentru un spital ale acestui echipament de ultimă generaţie vor fi nu numai medicale, ci şi financiare, de calitate şi consolidare a poziţiei noastre pe piaţa serviciilor medicale.”, a declarat directorul Spitalului.

Sărăcăcios a fost felul în care a decurs evenimentul, fără mare tam-tam din partea autorităţii locale, nepreocupate cu realizările pe care Holcim-ul le are constant, cu felul în care fabrica se responsabilizează şi vine în sprijinul muscelenilor, doar trei consilieri locali, Ionel State, Ion Dumitraşcu şi Marin Ciobanu, fiind prezenţi. De nelipsit, ca o ventuză la toate festivităţile, acum în prag de noul an, când soarta i se balansează, a fost Liviu Ţâroiu.

„Spitalul este doar un intermediar în proiectul de responsabilitate socială, pe care Holcim îl derulează în susţinerea sănătăţii muscelene”  

Comunitatea locală se arată foarte mulţumită de donările constante ale Holcim-ului, responsabilitatea socială pe care acesta o manifestă faţă de musceleni nu ne face decât să-i încurajăm să îi ţină obiceiul şi la anul şi să doneze o staţie de măsurare a calităţii aerului, funcţională, imperios necesară cetăţenilor aflaţi într-o stare de incertitudine în ceea ce priveşte oxigenul inspirat în plămâni. Cu aparatura donată până acum, s-au efectuat peste 100.000 de analize şi prestaţii medicale specifice, dovadă că procentul din sănătatea muscelenilor creşte zi de zi, susţin cei de la Spital.

Sintagma „La mulţi ani” capătă siguranţă în mâinile fabricii de ciment, iar Gore Stănescu consideră urarea pe deplin împlinită doar prin sănătate. Acesta a încheiat pledoaria prin a mulţumi atât directorului, cât şi fabricii Holcim, pentru solidaritatea umană, preocuparea activă şi implicarea lor socială. Înainte de a lua cuvântul directorul Emil Raicov, managerul Spitalului i-a înmânat acestuia o plachetă a cărei însemnătate a fost calitatea umană şi socială. Directorul Emil Raicov s-a arătat pe deplin plăcut surprins la aflarea numărului de analize şi prestaţii medicale realizate prin intermediul aparaturii donate, satisfăcut de actele de caritate făcute de compania sa, cu care  s-au realizat lucruri majore în Spital. „Ne aflăm astăzi aici să mai punem încă o cărămidă la edificarea unui viitor mai bun, pentru comunitatea unde ne desfăşurăm şi noi activitatea. Responsabilitatea socială este foarte importantă şi noi ne asumăm această responsabilitate socială, suntem aici pentru că credem în lucrurile făcute bine şi făcute pentru cei cu care interacţionăm. Am făcut această donaţie, suntem lămuriţi că este de ultimă generaţie, este o sculă deosebită, care o să aibă impact asupra actului medical care se desfăşoară aici.”, a declarat Emil Raicov.     

Şefa Secţiei de Radiologie, doctoriţa Cristina Ghica, a fost cea care a exemplificat modul în care aparatura funcţionează, „jucăria”, după cum a numit-o aceasta, pe un pacient. În încheierea evenimentului, după schimbul de mulţumiri, a fost sfinţit aparatul de către preotul Cătălin Biţan, slujitor al Bisericii Spitalului, şi Ionuţ Macovei, preotul paroh din Valea Româneştilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!