10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Piciorul unei câmpulungence, din nou cină pentru maidanezi

Problema câinilor vagabonzi nu mai constituie nicio noutate pentru nimeni, câţi copii şi bătrâni lipsiţi de apărare nu au fost puşi în situaţii primejdioase, marcante pe viaţă, din cauza patrupedelor lihnite de foame, care îşi înfig colţii în tot ceea ce înseamnă hrană vie! Iubitorii de animale, care-şi uită dragostea faţă de aproapele de lângă ei şi nu dau doi bani pe umanitate, sar la gâtul hingherilor, când vor să înlăture câinii de pe stradă. Parcă gândirea le este turbată şi nu mai judecă limpede, că, poate, într-o bună zi, propriul lor copil va fi victima unui maidanez. Câte muşcături nu le-au fost fatale oamenilor de-a lungul timpului, dar toate aceste aspecte se dau uitate!

Chiar şi după solicitările redacţiei ziarului, care dorea, prin bună înţelegere, să dispară haita de câini din spatele Clubului ARO, tocmai din cauza scenelor în care sângele cald ţâşnea din picioarele copiilor ce treceau prin zonă, înhăţaţi de maidanezi, nu am avut sorţi de izbândă. Doar prin înaintarea unui proces, problema putea fi rezolvată. După ce acest proces a fost câştigat de redacţie, care a cerut ca părţile pârâte, Primăria Câmpulung, Consiliul Local Câmpulung, prin Serviciul ADP, şi Asociaţia „Anima”, să strângă câinii din zona blocurilor situate în spatele Clubului ARO, în termen de şase luni, acestea nu s-au alarmat, ba chiar nici măcar un deget nu au clintit.

Cetăţenii şi instituţiile locale iubesc mai mult maidanezii decât locuitorii municipiului

A trecut şi jumătatea anului în care maidanezii trebuiau să dispară, dar aleşii şi „Anima” au încălcat orice hotărâre judecătorească în detrimentul persoanelor care încă se resimt după copcile şi injecţiile „confecţionate”. Animalele fără stăpân, în ochii autorităţilor locale, sunt mult mai importante decât cetăţenii municipiului, de vreme ce, ani la rând, nu iau nicio măsură. Motivele lor deja ne lasă reci, ba că nu au bani de eutanasiere şi strângerea câinilor, ba nu sunt legi ş.a.m.d. 

Vineri, o femeie victimă a acestor maidanezi, localnică a unui bloc de pe strada Fraţii Goleşti, nu a mai putut rezista delăsării instituţiilor locale. Dorind să-şi păstreze anonimatul, cu ochii înlăcrimaţi de durerile insuportabile ale muşcăturilor, doreşte să i se facă dreptate. A venit la redacţia ziarului şi ne-a prezentat modul în care a fost atacată de patrupede. „M-au pus jos doi câini, puteau să mă facă praf, nimeni nu era, nimeni nu m-a auzit, am ţipat. Sunt nevoită ca, până pe 17 decembrie, să fac vaccinuri, merg şchiopătând, nu pot să merg.”, a declarat aceasta.

Cu o zi în urmă, femeia a fost atenţionată de o vecină de faptul că unul dintre maidanezi e chior şi muşcă orice apucă. Locatarii blocului sunt mereu nevoiţi să-şi ducă gunoiul cu maşina aproape de tomberoane, pentru că aceşti câini sar la ei.

Muşcată, femeia nu a putut să se deplaseze imediat la spital, pentru că are nepot. Fiind o bunică responsabilă, s-a dus întâi să-şi ia copilul de la şcoală. Nu putea să-l lase singur. Plină de sânge, a ajuns, în cele din urmă, la unitatea medicală.

Revoltată de situaţia care i-a mâncat banii şi timpul, plus sănătatea ce i-a fost pusă în primejdie, femeia nu se va lăsa până cei doi câini nu vor dispărea şi responsabilii nu îi vor face dreptate: „Mă duc şi la Primărie, dar la cine, că la noi nu e primar?! O să le spun: dacă nu luaţi câinele, dacă nu rezolvaţi problema, vă dau în judecată, cer daune materiale şi morale!” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!