10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

La Cetăţeni, căruţă cu fân răsturnată de o dubă

Un şofer din Ilfov a lovit o căruţă, încărcată cu fân, joia trecută, în comuna Cetăţeni. Incidentul s-a petrecut chiar în faţa casei primarului Ion Toader, iar, în urma impactului, cele două persoane aflate în atelaj au fost rănite. Poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung fac cercetări pentru a stabili cu certitudine cauzele şi împrejurările care au stat la baza producerii accidentului, precum şi gradul de vinovăţie a persoanelor implicate.

 

 

Femeia care a căzut din căruţă a ajuns la spital

Marin Georgescu, de 34 de ani, din Ştefăneşti, Ilfov, se afla la volanul unei autospeciale şi se deplasa, joi după-amiază, dinspre Târgovişte spre Câmpulung. La Cetăţeni, şoferul s-a angajat în depăşirea unei căruţe încărcate cu fân. Se presupune că bărbatul nu a apreciat corect distanţa faţă de atelaj, astfel că duba pe care o conducea a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, căruţa s-a răsturnat în afara carosabilului, iar cele două persoane aflate sus pe fân, Gina Liţă, de 38 de ani, şi Nicuşor Liţă, de 43 de ani, au fost aruncate la pământ, suferind politraumatisme. Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital pentru a primi îngrijirile medicale ce se impuneau. „Am cumpărat o claie de fân, am plătit-o şi am plecat spre casă. A venit unul cu o dubă şi a intrat direct în noi. Ne-a aruncat, pe mine şi pe soţul meu, cât colo! Căruţa a rupt-o-n două, calul a fost aruncat într-un măr, de s-a julit, pe soţul meu l-a umplut de sânge, iar pe mine mă doare rău spatele. Vă daţi seama, am căzut din căruţă, de pe patru colţuri de fân!”, a mărturisit femeia păţania sa.

„Cred că şoferul a adormit!”

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, care au demarat cercetările în acest caz. Atât conducătorul auto, cât şi bărbatul din atelaj au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Nicuşor Liţă îl acuză pe şofer că ar fi adormit la volan, altfel nu îşi explică faptul că acesta nu a putut să evite căruţa. “Veneam de la Malu cu Flori şi mă îndreptam spre casă. În faţa casei domnului primar, o dubă a intrat în mine. Cred că pe şofer l-a luat somnul. Eu eram cu femeia sus, pe fân. După ce ne-a buşit, drept peste cap ne-a dat. Pe nevasta mea a aruncat-o în mijlocul şoselei, iar eu am ieşit pe sub căruţă. Femeia e acum la spital.”, a declarat Nicuşor Liţă. Timp de aproximativ o oră, traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate, maşinile circulând alternativ pe o singură bandă. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!