Pentru al treilea an de la preluarea conducerii Primăriei Berevoeşti de la tatăl său, Florin Bogdan Proca a fost gazda manifestării de tradiţie a localităţii, ajunse în 2015 la a XIII-a ediţie. „Sârba de la Berevoeşti”, desfăşurată pe Stadionul Comunal, a reprezentat, pe lângă un prilej de destindere şi bună dispoziţie la sărbătoarea localităţii, o recunoaştere a meritelor oamenilor de valoare în comună. Că a fost vorba de elevii care au excelat la examenul de Bacalaureat sau la concursuri naţionale, de antrenorii şi componenţii echipei locale de fotbal, de cuplurile longevive, cu toţii au primit o dovadă de preţuire din partea comunităţii locale, sub forma unei diplome şi a unui premiu oferite de primar. Momentul ales pentru petrecere a coincis cu sărbătoarea Sfintei Maria, când oamenii au lăsat treburile în grădină în favoarea spectacolului de muzică populară şi uşoară, savurat de la terase, însoţit de o bere rece şi o porţie de mititei.
Oamenii merituoşi ai localităţii, premiaţi în faţa comunităţii locale
Înainte de ora 13.00 anunţată pentru primirea invitaţilor, conducerea judeţului, reprezentată de prefectul Mihail Oprescu, Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi Dorin Mărăşoiu, vicepreşedinte, era prezentă pe stadionul de la Berevoeşti. Alături de aceştia s-au mai aflat senatorul Constantin Tămagă şi deputatul Cătălin Rădulescu, sosit la scurt timp după colegii PSD-işti. În cortul rezervat musafirilor şi-a găsit loc fostul lider al PDL Argeş, fost senator de Dâmboviţa, avocatul Mircea Andrei, în prezent, lider al Partidului pentru Argeş şi Muscel. Au onorat, de asemenea, invitaţia autorităţilor locale aflate în sărbătoare colegi primari şi viceprimari din Muscel şi viceprimarul de la Mioveni, Aurel Costache.
Primarul Florin Proca a fost ajutat în misiunea de prezentare a invitaţilor şi premiilor berevoeştenilor merituoşi de Sergiu Cicu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, responsabil de organizarea spectacolului. Festivitatea de decernare a distincţiilor din partea Primăriei şi a Consiliului Local a debutat cu mesajele oficialilor judeţeni şi înmânarea unei plachete aniversare din partea gazdelor ocupanţilor celor mai importante funcţii la judeţ. Prima a ajuns la Florin Tecău, şeful Consiliului Judeţean Argeş, care a întors gestul primarului, oferind din partea instituţiei pe care o conduce o diplomă de excelenţă. A doua plachetă aniversară l-a avut ca destinatar pe prefectul judeţului, care, la fel, a răsplătit comunitatea de la Berevoeşti cu o diplomă simbolică.
Primul locuitor premiat în cadrul ceremoniei oficiale a fost veteranul de război Iosif Ţintea, singurul berevoeştean rămas în viaţă dintre cei care au luptat pe front în al Doilea Război Mondial. Următorii care au urcat pe scenă, pentru înmânarea unei diplome de fidelitate şi a unui premiu în bani, au fost vârstnicii ale căror căsnicii durează de cinci decenii: Elena şi Ion Lupeanu, Elena şi Antone Nastasia, Rodica şi Constantin Poştoacă, Elisabeta şi Constantin Pascu, Maria şi Gheorghe Coman, Veroana şi Gheorghe Pană, Virginia şi Ion Popescu, Rozalia şi Gheorghe Ivaşcu, Stela şi Petre Roman, Victoria şi Bucur Popa. După cei care au sărbătorit Nunta de Aur, le-a venit rândul tinerilor să se bucure de recunoştinţa conducerii comunei. Este vorba despre elevii participanţi la faza naţională a Concursului de Şah, clasaţi pe locul III: Teodora Preoteasa, Teodora Stana, Sebastian Sava, Claudiu Pană şi profesorul Florin Ceapraz. O diplomă de merit a primit şi Denisa Dragomir, pentru rezultatele obţinute la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale. Au urmat elevii cu media peste 9.00 la examenul de Bacalaureat 2015: Ionela Claudia Dumitrescu, Cristina Ioana Chivescu, Diana Elena Chivu, Diana Sava, Andra Mamularu, Cătălina Andreea Scurtu.
Secţiunea festivităţii oficiale rezervată premierii celor care au făcut cunoscut numele comunei în judeţ şi dincolo de Argeş s-a încheiat cu oferirea de medalii şi diplome fotbaliştilor şi antrenorilor echipei ACS Gloria Berevoeşti, pentru rezultatele bune obţinute în Liga a IV-a, în care a promovat din liga inferioară. La nivelul Ligii a IV-a, în primul an de competiţie, s-a clasat pe locul IV. Din staff-ul tehnic au fost recompensaţi cu diplome de onoare Dan Gheorghe, Constantin Popescu, antrenorul secund Alin Durdun, preşedintele Viorel Ilinca, apoi jucătorii: George Neagu (căpitanul echipei), Constantin David, Ionel Bobaru, Mihai Nastasia, Andrei Dumitru, Robert Craioveanu, George Heroiu, Alexandru Bălaşa, Bogdan Hoaghea, Mihai Vorovenci, Petruţ Moise, Alexandru Popescu, Daniel Nauiu, Eusebiu Diaconu, Alexandru Guran, Valentin Lupu, Florin Banu, Ionel Ciocoiu, Emil Lilea, Constantin Galan, Mihai Olaru, Robert Bordeianu, Ionuţ Dejanu, Adrian Matei.
Programul artistic variat pregătit pentru Ziua Comunei a inclus recitaluri ale unor interpreţi îndrăgiţi, atât pentru generaţia tânără, cât şi pentru iubitorii de folclor: Mariana Ionescu Căpitănescu, Victoriţa Cica, Oana Preda, Olguţa Berbec, Valentin Sanfira, Vacanţa Mică, Sandra N. şi Pact, trupa lui Leo Iorga şi Adi Ordean. Leo Iorga, supus din nou unei intervenţii chirurgicale, nu şi-a însoţit colegii la concertul de la Berevoeşti, însă absenţa sa a fost suplinită de Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu, veniţi cu o formaţie în regulă. Ca la orice sărbătoare care se respectă, focul de artificii a încheiat o zi în care cântecul şi dansul au atras suflarea Berevoeştiului pe stadionul recent modernizat.