4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Omagiu adus eroilor de „Ziua Armatei”

Duminică, 25 octombrie, a fost sărbătorită „Ziua Armatei”, ocazie cu care s-au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa Jurământului şi la Mausoleul Mateiaş, un omagiu adus martirilor neamului. Onorul l-a primit viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu, cu o zi înaintea pronunţării verdictului în procesul pentru funcţie. S-a intonat imnul ţării pentru toţi cei care erau prezenţi, după care a urmat momentul de depunere a coroanelor.

Cei doi viceprimari, Liviu Ţâroiu şi Bogdan David, au fost primii care au depus coroane în memoria celor care au luptat pentru libertate, urmaţi de adjunctul comandantului Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele, locotenent colonel Laurenţiu Sminchişe, comandant al Unităţii de Reparaţii a tehnicii de luptă, locotenent colonel Nicolae Niţiş şi şeful Bazei de Instruire pentru Apărare C.B.R.N. Muscel, locotenent colonel Marcel Neagu şi ceilalţi şefi ai unităţilor militare.

Din partea Primăriei, au fost prezenţi câţiva consilieri locali, deputatul Gheorghe Marin, viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu şi consilierul cu atribuţii de viceprimar Bogdan David, expertul în fonduri europene, Marinică Fologea, şeful Poliţiei locale, Auraş Ghiţă, şi preotul Garnizoanei, Gheorghe Nicolescu. În încheiere, garda de onoare a Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele, a defilat în faţa publicului şi a autorităţilor locale.

Faţă de ceilalţi ani, publicul nu a acordat un mare interes evenimentului, mulţi s-au strâns spre sfârşitul festivităţii, doar la defilare, spre entuziasmul vremurilor de altădată, vârstnicii au fost cei mai încântaţi de prezenţa armatei. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!