13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Sirienii, musafiri nepoftiţi la o nuntă la “Piatra Craiului”!

Pe lângă certitudinea că se fac deja formalităţile pentru primirea refugiaţilor, sunt câteva mărturisiri ale unor cetăţeni care confirmă prezenţa sirienilor în municipiu. Neoficial, se pare că mai multe persoane de naţionalitate arabă au fost văzute în municipiu. La declaraţia unui fotograf local, acum trei săptămâni, prezent la o nuntă la “Piatra Craiului”, în mijlocul alaiului, a fost prezent şi un grup de 8-10 persoane, ce păreau a nu fi de pe meleagurile noastre.
    Iniţial, s-a crezut că e vreo glumă făcută nuntaşilor, pe baza speculaţiilor apărute în ultima vreme, şi că s-a vrut să se facă haz de necaz pe subiectul imigranţilor, dar totul era cât se poate de adevărat. Chiar erau sirieni, erau îmbrăcaţi şi vorbeau pe limba lor, ba mai mult, au crezut că locul unde au intrat e o discotecă, din moment ce s-au băgat la dans prin mulţime. Spre orbirea autorităţilor, prezenţa lor a fost sesizată şi de un taximetrist care i-a avut clienţi într-o cursă.
    Oficial, nu mai încape urmă de îndoială, clădirea Jandarmeriei din municipiu o să fie pe post de adăpost a peste 600 de imigranţi. Au existat şi date oficiale, că o parte din centrul Jandarmeriei de la Câmpulung va fi predat Inspectoratului General de Imigrări, chiar şi o delegaţie de la Ministerul de Interne a venit să inspecteze clădirea Jandarmilor.
    La şedinţa Consiliul Local din 31 august, viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu a abordat acest subiect apărut în presă. El a dezminţit, la acea vreme, ştirea deschiderii unui punct al Oficiului Român de Imigrări la Câmpulung, pe motiv că nu a primit niciun fel de adrese oficiale, conform cărora s-ar dori să se aducă astfel de persoane în “buricul târgului”.

Ţâroiu îi scrie lui Oprea să-i spună dacă e albă sau neagră. Cel mai probabil, va fi neagră

    Astăzi, subiectul readus în discuţie de Liviu Ţâroiu nu mai are aceeaşi vehemenţă a negării acestei găzduiri. „Am redactat o scrisoare către Ministerul Administraţei şi Internelor, în atenţia vicepremierului şi ministrului Gabriel Oprea, privind sosierea la Câmpulung a unui număr de refugiaţi, număr pe care nu îl cunoaştem şi despre care, la această dată, nu avem niciun fel de intervenţie şi niciun fel de înştiinţare. Vrem să primim un răspuns, prin care să validăm sau nu acest zvon.”, a anunţat Liviu Ţâroiu, ieri, la o conferinţă de presă.

Sunt vizate pentru suplimentarea locurilor patru cămine ale unităţilor de învăţământ

    Pe lângă Unitatea de la Jandarmi, pentru a suplimenta locurile, ei bine, capetele “luminate” s-au gândit la umplerea locurilor libere rămase în liceele din municipiu. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a inventariat spaţiile şi a trimis către minister numărul de locuri neocupate la nivelul Argeşului. La Câmpulung, sunt libere peste 300 de locuri în căminele a patru licee, unde este posibil să fie primiţi refugiaţi. În toate unităţile disponibile se va asigura şi asistenţă medicală, socială, psihologică şi religioasă. Ba, mai mult, în toate se va garanta şi comunicarea cu misiunile diplomatice. În municipiu, din totalul de 1.032 de locuri în instituţiile şcolare, 522 de cazare şi 510 de hrănire, sunt disponibile 632 (322 de cazare şi 310 de hrănire), astfel: la Liceul cu Program Sportiv: capacitate cazare 90 locuri, ocupate 40, disponibile 50; capacitate de hrănire 90 locuri, ocupate 40, disponibile 50; Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”: capacitate cazare 120 locuri, ocupate 60, disponibile 60; capacitate de hrănire 100 locuri, ocupate 60, disponibile 40; Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”: capacitate de cazare 200 locuri, ocupate 100, disponibile 100; capacitate de hrănire 120 locuri, ocupate 100, disponibile 20; Colegiul Tehnic Câmpulung: capacitate de cazare 112 locuri, ocupate 0; capacitate de hrănire 200 locuri, ocupate 0.
 
 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!