11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

La fosta Unitate de Jandarmi, s-au desfăşurat lucrări cadastrale

În ultimele zile, la fosta Unitate de Jandarmi s-au desfăşurat lucrări cadastrale, urmând ca, printr-o hotărâre de Guvern, clădirea să treacă din patrimoniul Ministerului de Interne în cea a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR). Fosta cazarmă este prevăzută cu peste 200 de locuri de cazare pentru imigranţi care, se pare, vor avea un regim semi-deschis, adică pot umbla nestingheriţi prin oraş, în intervalul orar 6.00-22.00. Imigranţii care vor ajunge la Câmpulung nu vor beneficia de masă, ci doar de cazare. Camerele vor fi prevăzute cu frigidere şi aragazuri, pentru a-şi prepara singuri mâncarea. Se pare că va fi nevoie de 30 de cadre din Ministerul de Interne, care să deservească locaţia, iar, dacă nu vor exista solicitări din partea acestora, se va organiza concurs pentru ocuparea locului cu personal din sursă externă.
    Aşadar, zvonurile care circulă de câteva luni în târg se confirmă: Câmpulungul va prelua o parte din imigranţi. Suspicioase, mai multe notabilităţi politice şi-au exprimat  public părerea, conform căreia frica lor principală constă în faptul că locurile de muncă disponibile nu acoperă nici cererile muscelenilor. Refugiaţii, probabil, după ce li se va termina sursa de bani, mai exact 6.000 de euro primiţi de la mama adoptivă Europa, se vor vedea în ipostaza de a căuta locuri de muncă, iar, din lipsa banilor, vor accepta orice venit, fără pretenţii. Pe afară vor rămâne locuitorii de drept ai municipiului, care vor rămâne fără serviciu, deoarece preferaţi pentru obţinerea acestora vor fi imigranţii. Această primire este văzută ca o ameninţare din toate punctele de vedere, social, religios şi economic, o “bombă cu ceas”, care va fi gata să explodeze la cel mai mic conflict între etnii.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!