1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Daniel Florentin Dumitriu, poliţistul arestat că a abuzat sexual o fată de 15 ani, la Călăraşi, este din Câmpulung

Doi poliţişti de la Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi sunt acuzaţi că au abuzat sexual o minoră în vârstă de 15 ani. Fapta s-a petrecut în seara zilei de 6 august 2015, când cei doi agenţi, câmpulungeanul Daniel Florentin Dumitriu şi Adrian Nicuşor Şerban, au găsit, într-un parc din Călăraşi, o tânără, care era dată dispărută din 3 august, fugită din Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” din Perişoru, judeţul Călăraşi. Fiind în timpul serviciului, cei doi au urcat-o în maşină, urmând să o ducă la Centrul de Primiri Urgenţe „Sfânta Maria” din Călăraşi. În schimb, au dus-o pe adolescentă pe un câmp, pentru a întreţine cu ea relaţii sexuale, mai precis în fostul poligon al unei unităţi militare de la ieşirea din Călăraşi. Poliţiştii ar fi abandonat-o pe fată în faţa fostei unităţi de trageri, ea fiind găsită de un cioban, care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 şi au anunţat cazul. După incident şi după ce a primit îngrijiri medicale, adolescenta a fost readusă în centrul de plasament de la Perişoru, iar vineri, 7 august, a fost audiată. Şeful centrului a precizat că aceasta a fugit de mai multe ori, reuşind să sară gardul şi să o tulească pe câmp.

Cei doi violatori sunt în arest preventiv pentru 30 de zile

    După ce au fost identificaţi şi audiaţi, cei doi violatori au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, începând cu data de 8 august 2015, până pe 6 septembrie 2015 inclusiv. Hotărârea de arestare preventivă pentru infracţiunea de viol a fost dată de Judecătoria Călăraşi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi. Cei doi poliţişti au contestat hotărârea de arestare preventivă la Tribunalul Călăraşi, care le-a respins cererile, punându-i să plătească câte 300 de lei, fiecare, cheltuieli judiciare către stat.

Câmpulungeanul Daniel Florentin Dumitriu are 28 de ani, fiind născut în februarie 1987, şi lucrează ca poliţist din 2012, iar colegul său, Adrian Nicuşor Şerban, este în sistem din 2007. Fata abuzată de cei doi se numeşte Ionela Valentina Radu, este din Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, fiind în sistemul de protecţie a copilului din 2012, şi a ajuns aici în urma unui alt abuz sexual, fiind violată în mod repetat de amantul mamei. Chiar dacă cei doi au recunoscut fapta, afirmând că au întreţinut relaţii sexuale consimţite, vicepremierul Gabriel Oprea, prin ordin de ministru, i-a demis pe cei doi poliţişti.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!