11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Ce poţi face în week-end în Câmpulung? Mai nimic!

Pentru că tot se apropie week-end-ul, am cerut opinia mai multor tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 32 ani, despre modul în care îşi pot petrece timpul liber în oraşul nostru. Majoritatea tinerilor în ziua de astăzi îşi petrec  week-end-ul fie navigând pe internet, fie cu telefoanele mobile în mână, butonând mesaje, fie petreceri, călătorii, plimbări prin mall, cinematografe, bazine, în spaţiile de joacă, terenuri de handbal, fotbal etc.
    În ceea ce priveşte tinerii din municipiul nostru, majoritatea au nemulţumiri, pentru că localitatea nu oferă multe posibilităţi: “Timpul meu petrecut în Câmpulung este limitat, eu stau în Bucureşti acum, vin foarte rar acasă şi asta pentru că nu prea am activităţi de făcut aici, în afară de plimbările cu rolele şi bicicleta pe stadion şi pub-uri. Pentru mine, o piscină ar fi ideală, nu ca aceea de pe Grui, acoperită vara. Mi-aş dori un parc imens şi plin de verdeaţă, acesta pare fals cum l-au amenajat acum, spaţii de joacă gen tenis de camp, baschet, volei, un loc special amenajat pentru cei care vor să citească şi să se relaxeze în aer liber şi un spaţiu special de picnic, grătar.”, ne-a declarat  Ruxandra Milea.
Alţi tineri, în schimb, preferă să plece din oraş spre alte locaţii mult mai tentante. “În afara oraşului, că la câte festivităţi, evenimente sunt aici sau locuri de joacă… nu mai spun că pe drum te împiedici de vreun bolid, parcat la mişto pe trotuare, nici să te plimbi pe stradă nu mai ai spaţiu.”, ne-a declarat Dragoş Antone.  Sau “Perspective nu prea sunt, parcuri nu prea avem, iar cele care le avem sunt neterminate, piscine nu, cinematografe nu, eventual, poţi urca în vârful dealului la iarbă verde sau în toate barurile, birturile, pub-urile, unde îşi fac veacul toţi tinerii şi nu există spaţii suficiente pentru toată lumea. Deci, prefer în alt oraş, unde sunt alte perspective de orientare şi din punct de vedere, social, economic, etc.”  ne-a declarat Delia Ioana.
    De cealaltă parte, sunt mamele copiilor care sunt nemulţumite că nu îşi pot duce copiii în oraş la joacă: “Copiii nu prea ai unde să îi duci, eventual, în Grui, unde e loc de joacă şi stai cu ei în soare, iar noi, adulţii, nu prea avem opţiuni, doar terase, baruri. Simplu e să plecăm spre Piteşti sau Braşov sau mai departe, la noi în oraş doar taxele se colectează, că în rest …” , ne-a declarat o tânără mămică, Elena Bucur, dezamăgită că e nevoită să-şi ducă copilul în afara oraşului, pentru că al nostru nu dispune şi el de oportunităţile celorlalte localităţi. Iar, în loc ca economia municipiului să crească odată cu cheltuiala pe care tinerii şi adulţii o fac în week-end, toţi aceşti bani se duc către Primăriile altor oraşe. Se pare că domnii noştrii edili au lipsit la cursurile de marketing.
    Trist rămâne faptul că municipiul, care, în trecut, prospera la acest capitol, în decursul anilor, a decăzut enorm şi nimeni nu ia o măsură pentru desfăşurarea mai multor evenimente  care nu implică costuri uriaşe, eventual, amenajarea unor spaţii de joacă, work- shop-uri, cursuri în aer liber cu diverse tematice, ore de sport în grup, pentru timpul liber al tuturor oamenilor din toate categoriile sociale, pentru că e evident că nu toţi  îşi permit să părăsească oraşul pentru timpul liber pe care îl dispun. Monotonia descrie atmosfera pe care acest municipiu o pune la dispoziţie cetăţenilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!