6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Bogdan David merge în instanţă contra Prefecturii!

În urma primirii ordinului de încetare a mandatului lui Călin Andrei, o scrisoare venită prin poştă avea să schimbe, în fotoliul Primăriei, primarul municipiului, astfel că, la momentul respectiv, singura soluţie a fost ca viceprimarul, Liviu Ţâroiu să preia frâiele urbei, în calitate de conducător al administraţiei Câmpulungului. Situaţia la care s-a ajuns a fost din cauza condamnării penale a fostului primar Călin Andrei în “Dosarul Şcolilor”.

Pe lângă ordinul de constatare emis de prefectul Mihail Oprescu, paralel, se afla în aşteptare consilierul Bogdan David, după ce a fost numit, pe 22 decembrie 2014, în funcţia de viceprimar, prin propunerea Consiliului Local. Bogdan David a fost votat de 13 consilieri din cei 17 prezenţi în şedinţă. Aşadar, se optase pentru schimbarea din funcţia de viceprimar a lui Ţâroiu. 

Pentru liniştirea apelor învolburate în rândul cetăţenilor, ce puteau adopta o atitudine anarhică, în lipsa unor căpetenii care să stabilizeze municipiul, “ceaţa” s-a ridicat. Cu toate că David a fost ales viceprimar pe 22 decembrie 2014, din cauza procesului lui Ţâroiu, care a atacat decizia Consiliului Local în contencios administrativ, pe motiv de criterii politice, Bogdan David a rămas în aşteptarea validării de către Instituţia Prefectului. Astfel, eram un oraş cu doi viceprimari.

Cât de cât lucrurile păreau a se mai linişti, Liviu Ţâroiu a primit atribuţiile de primar, după ce Călin Andrei a eliberat biroul, iar, la scurt timp, Bogdan David a primit atribuţiile de viceprimar.

Concomitent cu procesul lui Ţâroiu, încă un litigiu a luat naştere, cel prin care Prefectura a atacat hotărârile din 22 decembrie 2014.

În data de 21 septembrie 2015, a avut loc o nouă înfăţişare la Tribunalul Argeş, în rezolvarea celor două procese, cu voie sau fără voie, instanţa a dat un nou termen, 19 octombrie 2015. Probabil, concediile din vară au generat o amnezie în rândul funcţionarilor Prefecturii că au proces. În realitate, nimic n-a fost întâmplător. Lucru ce a convenit viceprimarului Liviu Ţâroiu, căruia i-a fost prelungit mandatul încă o lună şi crede că poate amâna procesul până la alegeri. Lovitura de teatru ar fi scenariul în care, dacă acesta va pierde procesul, va rămâne consilier local, iar viceprimarul nr. 2 Bogdan David ar intra în drepturi depline de viceprimar şi va primi şi atribuţiile de primar până când vor începe alegerile locale din 2016.

Cel care aştepta cu sufletul la gură deciziile Tribunalului Argeş, Bogdan David, a asistat neputincios la situaţia dată, văzând că şi-a “furat-o” şi de data aceasta. Părerea lui referitor la această amânare a fost: „Partidul care se află la conducerea Guvernului, Prefecturii şi judeţului de 25 ani s-a implicat, ca de fiecare dată. Eu am cerut în mod expres avocaţilor mei să nu se amâne procesul, vreau să se dovedească dacă este corect sau nu ceea ce am făcut. Dacă pierdem procesul, asta e viaţa, mergem mai departe, dar interesul nostru direct este să se judece. Bineînţeles că au găsit, nu domnul Ţâroiu, că nu are el capacitatea să găsească această „tertibă”, a găsit-o Prefectura şi se dovedeşte încă o dată că aceasta este direct implicată în procesul electoral de la Câmpulung şi la nivel judeţean. Cred că vom merge în instanţă împotriva Prefecturii, că nu avem ce să facem. Este aberant să ai viciu de procedură cu Prefectura, când ea nu a luat la cunoştinţă acest proces. Din păcate, ţine oraşul acesta într-o incertitudine şi într-un haos de 8-10 luni şi cred că interesul lor e, de fapt, ca la Câmpulung să nu se facă nimic. Sunt convinşi că, dacă se va judeca, vor pierde”.

Totuşi, există un lucru bun din toată situaţia dată. Se poate ca, totuşi, cu toate că nu spera, pe Bogdan David să îl găsim şofând SUV-ul Dacia Duster, maşină ce va fi achiziţionată curând de către Primărie, pentru viceprimar. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!