3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Mâncare, băutură şi voie bună, la Festivalul Naţional “Brâul din Boteni”!

Au fost două zile de distracţie şi voie bună pentru locuitorii comunei Boteni, care s-au întrunit, pentru a sărbători cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional “Brâul din Boteni”, desfăşurat pe stadionul comunei, în intervalul 1-2 august 2015. S-au încins hore, s-a mâncat bine şi s-a chefuit, ca la fiecare aniversare din judeţul nostru, comercianţii şi-au scos tarabele pline de gogoşi, îngheţată, pepeni, boarfe care mai de care mai colorate, tot ce se putea să atragă ochiul. Nelipsite au fost terasele pline de bere, mici, hamsii, unde localnicii se opreau să-şi satisfacă poftele culinare, că doar o dată pe an au parte de un chef pe cinste. Pentru cei care au preferat alte activităţi, bâlciul a pus la dispoziţie tobogane, lanţuri, paraşute şi bara de forţă, unde era testată puterea flăcăilor, care trebuiau să stea agăţaţi de aceasta două minute pentru câştigarea sumei de 100 lei.
Anul acesta, primarul comunei a pus la dispoziţie bănci şi scaune pentru sătenii veniţi la recitaluri. Cei mai mulţi dintre aceştia, fireşte, au fost vârstnicii, care şi-au pus straiele populare de sărbătoare, păstrând tradiţia locală.

Recitaluri cu invitaţi de seamă

    În decursul celor două zile, au avut loc mai multe evenimente: inaugurarea centrului medical de permanenţă, Memorialul “Petre Ţuţea”, unde s-au dezbătut viaţa şi activitatea filozofului, alături de cea a prietenului său, Ion Chelcea.
    Mai multe ansambluri şi solişti au încins atmosfera: Ansamblul “Argeşelul” din comuna Boteni, Ansamblul Cercului Militar din Câmpulung, Ansamblul Centrului Cultural Mioveni, Grupul vocal feminin din Vultureşti şi Ansamblul Şcolii Generale din Vultureşti, Ansamblul folcloric din comuna Corbi, Formaţia de ţitere din comuna Brăduleţ, Grupul vocal bărbătesc din satul Jugur, Ansamblul de cântece şi dansuri din comuna Albeştii de Argeş, Ansamblul folcloric din Opteşti, judeţul Olt, Ansamblul de cântece şi dansuri din comuna Corbu, judeţul Olt, Ansamblurile folclorice reunite ale comunelor Cicăneşti şi Corbeni, Ansamblul “Floricica de câmpie” a Şcolii Gimnaziale Şerbăneşti, comuna Rociu, Ansamblul de căluşari din comuna Stolnici. Alţi invitaţi în recitaluri au fost: Daniel Chiţulescu, Bogdan Oncioiu, Izabela Coman, Alexandra Coman, Andrada Stâlpeanu, Mădălina Lebu, Mihaela Popescu, Alina Arsenică, Irinel şi Adrian Arsene, Diana Călinescu, Crinuţa Dolbea, Cristina Turcu Preda, Valentin Samfira, Olguţa Berbec, Constantin Enceanu.
    Primarul Vasile Leau a premiat persoanele care împlinesc vârsta de 90 ani în 2015: Bânzoiu Ion, Durdun Maria, Stâlpeanu Gheorghe, Şerb Maria, Vlădoiu Maria, cu o recompensă de 100 lei, precum şi cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie: Durdun Martinian şi Durdun Cornelia, Ivan Gheorghe şi Ivan Emilia, Manole Dumitru şi Manole Elena, Popescu Aurelian şi Popescu Lilia, Robu Ion şi Robu Maria, Stâlpeanu Ion şi Stâlpeanu Georgeta, Vlăduca Ion şi Vlăduca Sonica, premiaţi cu aceeaşi sumă de 100 lei.
    Pe lângă aceştia, două tinere au făcut cinste comunei, la examenul de Evaluare Naţională, cu nota 10, Niţiş Olivia, la Matematică, şi Ivan Gabriela, la Limba şi Literatura Română, ale căror merite au fost premiate, precum şi Florin Pană, cel mai tânăr membru al Ansamblului de căluşari al comunei Stolnici, care a uimit publicul cu performanţa şi dăruirea acestuia în dans. La rândul său, a fost răsplătit pentru prestaţia sa. Ediţia 2015 se pare că  a fost bine primită de spectactori, iar cea de anul viitor se aşteaptă să fie una mai răsunătoare şi încântătoare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!