13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Conducea de aproape 40 de ani, maşini de marfă, fără să aibă permis

Un muscelean, în vârstă de 63 de ani, a ajuns vedetă naţională după ce a stabilit un record nedorit, cazul său fiind preluat de presa centrală. Gheorghe Ungureanu, din comuna Mihăeşti, a lucrat ca şofer profesionist, deşi nu posedă permis de conducere. Încă din anul 1976, i-a fost suspendat dreptul de a conduce şi, pentru că nu s-a mai dus să îl ridice, oamenii legii i-au anulat actul. La începutul acestei săptămâni, a fost prins de poliţişti în timp ce conducea cu 75 de kilometri pe oră în localitate şi a fost amendat. Mare le-a fost mirarea oamenilor legii când au sesizat faptul că musceleanul nu poseda permis de conducere de aproape 40 de ani. Astfel, Gheorghe Ungureanu a muncit toată viaţa ca şofer profesionist, fără să aibă obiectul muncii. Şi acum a fost prins la volanul unui microbuz marca Mercedes Sprinter. 
    Aparatul radar a înregistrat microbuzul, care circula cu 75 de kilometri la oră. Cum fusese depăşită viteza legală, autoutilitara a fost trasă pe dreapta. Până aici, nimic neobişnuit! Agenţii au verificat actele maşinii şi au cerut documentele şoferului. Gheorghe Ungureanu a născocit o scuză cum că nu ar avea permisul la el. Oamenii legii nu s-au lăsat păcăliţi şi au verificat în sistem. Nu mică a fost mirarea lor când au constatat că bărbatul din faţa lor figura în baza de date ca având permisul de conducere anulat de 39 de ani. În anul 1976, Miliţia l-a prins pe Gheorghe Ungureanu conducând băut şi având permisul suspendat. Culmea este că documentul îi fusese suspendat cu puţin înainte tot pentru consum de alcool. Cum, la acea vreme, legea era cu mult mai aspră, permisul de conducere i-a fost anulat. Se vede treaba că omul nu a rezistat tentaţiei de a urca din nou la volan şi chiar a profesat ani de-a rândul ca şofer. După Revoluţie, Gheorghe Ungureanu a făcut nenumărate drumuri până în Franţa şi înapoi, parcurgând sute de mii de kilometri la volan, deşi nu poseda permisul de conducere. „În 1990, când s-a abrogat legea şi s-a dat amnistia, eu eram plecat în Franţa şi nu am putut să îmi iau permisul înapoi. Am lucrat în Franţa ca şofer. Nu aveam carte de muncă, lucram “la negru”, de asta nu a fost nevoie să arăt permisul. Nu m-a oprit niciodată vreun poliţist. Am făcut multe drumuri, dus-întors. Căram mărfuri, de toate! Circulam regulamentar, ca să nu fiu oprit.  Am fost un model de şofer, doar că nu aveam permis.”, a declarat, cu seninătate Gheorghe Ungureanu. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Rămâne de văzut dacă acest dosar penal îl va împiedica pe Gheorghe Ungureanu să conducă în continuare un autovehicul sau va ignora cercetarea şi va risca exact aşa cum a făcut 39 de ani.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!