37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Alăturaţi-vă, ca membri fondatori, Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”

Grupul de iniţiativă, care continuă demersul iniţiat de ziarul Evenimentul Muscelean, care, în primăvara anului 2014, a rezervat la Ministerul Justiţiei denumirea Asociaţiei “Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, face un apel la muscelenii şi nu numai, care se gândesc la familiile lor şi viitorul zonei, să devină membri fondatori, în vederea înfiinţării asociaţiei. Vom prezenta adresa pe care o vor primi toţi aceia care au un cuvânt de spus la nivelul societăţii civile, în speranţa că astfel va putea fi îndeplinit unul dintre obiectivele asociaţiei: achiziţionarea staţiei de măsurare a calităţii aerului.     

    Grupul de iniţiativă, format din mai multe persoane care doresc protejarea sănătăţii şi vieţii locuitorilor Câmpulungului şi Muscelului şi a renumelui de zonă turistică, ar fi onorat să deveniţi membru fondator al Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”. Dacă ţineţi la localitatea în care trăiţi şi, în primul rând, la cei dragi, vă adresăm rugămintea de a susţine un proiect, care urmăreşte un control al pericolului care ne otrăveşte sănătatea şi viaţa, din cauza societăţilor care operează cu deşeuri periculoase pe teritoriul municipiului şi în apropierea lui.
    Scopul principal al demersului nostru îl reprezintă achiziţionarea unui laborator mobil şi a unei staţii fixe, cu ajutorul cărora vor fi măsurate calitatea aerului şi nivelul de poluare şi îi vor face să fie mai responsabili pe cei care ard mii de tone de deşeuri aduse din toată lumea, pe post de combustibil, în procesul de fabricaţie, şi pe toţi cei care au activităţi economice în Muscel. În cazul incendiului la depozitul de otrăvuri de pe fosta platformă ARO, din 2 octombrie 2013, nici măcar nu se ştie ce substanţe au fost degajate în atmosferă şi ce am inhalat din cauza accidentului de mediu. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, este nevoie de înfiinţarea unei asociaţii, care să pledeze cauza unui mediu curat şi sigur în faţa autorităţilor statului.  
    Cu cât suntem mai numeroşi şi mai implicaţi, putem da forţă acestui proiect şi putem face ca Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” să se numere printre ONG-urile acreditate de Guvernul României şi să obţină sprijin şi finanţare de la organismele internaţionale în domeniul mediului.
    În afară de om şi siguranţa lui, care vor fi primordiale în acţiunile asociaţiei, ne interesează să ştergem pentru totdeauna reputaţia de „oraş al cianurii”, de „crematoriu de otrăvuri” şi „zonă a ciumaţilor”, ca să avem o şansă cu turismul. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât şansele să reuşim sunt mai mari.
    Îi invităm pe cei conştienţi de efectele devastatoare ale poluării, care nu ucide pe loc, ci ne şubrezeşte sănătatea în timp, să ni se alăture. 
    În speranţa că sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi reprezintă principala dumneavoastră grijă, aşteptăm să vă alăturaţi înfiinţării ONG-ului „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”.   

Grupul de iniţiativă pentru atragerea de membri fondatori ai Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”

Dintre cei cărora li s-a înmânat această solicitare, au răspuns afirmativ, până în acest moment, următoarele persoane: 
Părintele Serafim Caiea, stareţul Mănăstirii „Negru Vodă” Câmpulung
Generalul de brigadă (r) Nicolae Popescu
Profesor Universitar Doctor Adrian Gheorghe Barbilian, medic şef Clinică Ortopedie-Traumatologie la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti
Ioan Stelian, managerul firmei Romturingia
Dan Şipoteanu, consilier local
Paul Vişan, managerul firmei Auto Aro Group
Dorin Mirea, managerul firmei Ceramus
Ionuţ Îngustu, managerul firmei Ronest Fly
Florin Izbăşescu, consultant fonduri europene
Adrian Cicu, managerul firmei Autocom Cicu
Remus Lăcătuşu, managerul firmei Summer Trading
Dan Dutcă, managerul lanţului de cafenele „Kaffa”
Toma Lazăr, managerul firmei Pentarom
Cezar Neacşu, profesor şi scriitor
Mihai Vasilescu, consilier judeţean
    În ediţiile viitoare vom continua prezentarea celor care au înţeles importanţa acestui demers. Membrii fondatori nu au nicio obligaţie din punct de vedere financiar. Mai precizăm că s-a stabilit că asociaţia va avea sediul în comuna Valea Mare Pravăţ, alegerea unei locaţii în afara Câmpulungului fiind motivată prin faptul că se doreşte accesarea de fonduri europene, începând cu anul 2016, prin Grupul de Acţiune Locală “Muscelean şi European”.   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!