-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Zenovie Şi Lucaciuc împart o magherniţă a Consiliului Judeţean

„Daţi un leu cu folos, pentru sediu de partid puturos!”

Campania „Daţi un leu cu folos, pentru sediu de partid puturos”, care a mobilizat câţiva câmpulungeni să doneze, ca să le bată obrazul politicienilor dornici să administreze municipiul, când ei nu sunt în stare să administreze propria ogradă, ia astăzi în colimator sediile PC şi UNPR. Cele două partide împart acelaşi imobil, situat pe strada Fraţii Goleşti, în spatele Hotelului „Muscel”, cunoscut sub denumirea de „Clădirea Plantelor”, datorită oficiului cu specific agricol, care a funcţionat câţiva ani în respectiva incintă. Construcţia cu o arhitectură deosebită a fost lăsată de administrator, Consiliul Judeţean, să se deterioreze serios, rămânând aproape fără tencuială pe faţadă. De când a început să se întărească un Club al Pensionarilor (pesedişti) – întrucât sunt două cluburi fracţionate după orientarea politică, unul în „Clădirea „Plantelor”, altul în sediul PDL, de la piaţă) – Consiliul Judeţean a pompat nişte bănuţi într-o reabilitare făcută la „extremele” construcţiei. Acoperişul a fost reparat în vreo două rânduri, de două firme locale, după care lucrarea s-a mutat la subsolul insalubru, în care nu puteai intra fără să-ţi pui nările la adăpostul unei batiste. „Miezul” clădirii, situat între acoperiş şi subsol, a fost lăsat în aşteptare, dar, întrucât finanţatorul este Consiliul Judeţean, nădăjduim că se vor găsi niscaiva rezerve pentru salvarea imobilului. În afară de pensionari, biroul de expert european al lui Marinică Fologea, sediul Salvamont Câmpulung, spaţiul generos găzduieşte două sedii de partide: PC şi UNPR.
Ambele organizaţii au scuza lipsei proprietăţii vilei, pe care, decât să te apuci să o renovezi, mai bine o părăseşti şi-ţi cumperi un apartament-două cu preţul reabilitării. Partenere în cadrul alianţei care guvernează România, PC şi UNPR ocupă, unul faţa, altul spatele clădirii, care, de pe oricare latură ai privi-o, oferă priveliştea dezolantă a lipsei de preocupare din partea proprietarului. PC are intrarea prin faţă, de la strada Fraţii Goleşti, deşi mulţi ne-ar contrazice, susţinând că faţa este cealaltă, adică faţada dinspre hotel. În fine, ambele sunt distruse în aceeaşi măsură, având nevoie de o consolidare zdravănă înainte de retuşuri precum împrospătarea zugrăvelii exterioare. 
Un banner bleu spălăcit, decolorat de soare, aninat între coloanele mascate de arborii înverziţi, îl informează pe trecător că la parterul dinspre fosta stradă „Râului” (cum mulţi îi spun şi în prezent) funcţionează sediul PC. Impropriu spus „funcţionează”, fiindcă PC nu mai are nicio activitate în imobilul în care ocupă o încăpere largă cât o garsonieră din „sociale”. Este veşnic încuiată, semn că nu se ocupă nimeni nici de sediu, nici de partid, al cărui preşedinte are un job de bugetar la Piteşti, unde conduce  Îmbunătăţirile Funciare. După constituirea ALDE, nici nu mai are motiv să se ocupe, deoarece sediul celor două formaţiuni unite a fost stabilit la Clubul ARO, la PLR-ul lui Sergiu Cicu. Iar cel din Fraţii Goleşti va rămâne ca rezervă, probabil, pentru escapadele politice ale tineretului ALDE, după victoriile în alegeri. 
Dar faptul că sediul nu mai serveşte destinaţiei pentru care spaţiul a fost pus de Consiliul Judeţean pesedist la dispoziţia aliatului PC-ist nu scuză lipsa unui steag măcar, dacă ceea ce se vede este jale şi durere. Construcţia este „cojită” aproape în întregime, până la zidărie. S-au distrus inclusiv ornamentale „desenate” în piatră, care înfrumuseţau clădirea, iar dantela metalică a fost smulsă de nişte cretini care or fi vândut-o la fier vechi. Îţi frânge sufletul vederea vilei nenorocite de trecerea timpului şi nepăsarea oamenilor de a conserva bijuteriile arhitecturii locale, devenite nişte hrube reci, duhnind a mucegai, cu podele scârţâind şi scări şubrede. 
Ocolim clădirea pentru a ajunge la vecinii UNPR-işti, unii dintre politicienii plimbăreţi şi “decapitaţi” după cum a bătut vântul electoral. UNPR a prins coajă şi voce înainte de localele din 2012, când a început să se vorbească despre această formaţiune condusă la acel moment de Florian Bercu. Acesta reuşise să strângă în jurul său câţiva discipoli şi închiriase de la Primărie, pentru întrunirile de partid, o încăpere într-un imobil de la Gară, preluat, la un an şi ceva după localele din 2012, de PRM. Ca să fie mai aproape de Primărie, uneperiştii care mergeau la alegerile de acum trei ani cu vulcanicul Gheorghe Savin, nu cu preşedintele Bercu, aceştia s-au mutat cu sediul pe esplanada de la CEC, lângă Poliţie. Şi acest amplasament a fost abandonat, după eşecul la locale, la fel ca cel de la Gară, în care s-au mutat Bălan şi ai lui. Sub conducerea lui Dumitru Gravilescu, următorul lider al UNPR, a fost inaugurat, în 2014, în prezenţa conducerii judeţene, următorul sediu de partid, la „Grigoroiu”, cum i se spune complexului situat peste drum de Autogară. 
În 2015, rămas din nou fără preşedinte şi fără sediu, UNPR intră în “Era Lucaciuc”, în condiţii modeste, în „Clădirea Plantelor”. Noul chiriaş n-a avut timp, din martie, până acum, să monteze un tricolor şi o pancartă cu denumirea partidului, ca să ştie simpatizantul unde să-i caute. Dar fiind oameni de bine, ne facem datoria să-i informăm pe cei interesaţi să adere la doctrinele uneperiste şi peciste că pe ultimii, teoretic, ar trebui să-i găsiţi la Clubul ARO, iar pe primii, dacă aveţi de gând să-i vizitaţi, puneţi în bagaj o cască de protecţie ca să nu vă tulbure ideile politice o bucată de zidărie desprinsă din faţadă. Ar mai fi o problemă: când îi puteţi găsi, pentru că, în lipsa unui secretariat cu program permanent ca la PSD, de exemplu, nu sunt fixate nişte zile de audienţe, iar pentru publicarea numerelor de telefon ale preşedinţilor nu avem acordul lor.
Contribuţiile strânse în campania „Daţi un leu cu folos, pentru sediu de partid puturos”, al căror cuantum a ajuns la 26 de lei, crescând cu sumele oferite de încă 9 donatori de la precedenta relatare, vor fi folosite, în acest caz, numai pentru UNPR, pentru a-l ajuta să-şi procure o tăblie cu denumirea formaţiunii şi două steaguri, restul fiind treaba Consiliului Judeţean, care are bani cu nemiluita.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!