O fi fost sau nu regie, dar strategia a fost bună. Încă o dovadă că PSD poate învinge PNL, care o fi mult, dar e şi slab, dacă joacă nu în apărare, ci în atac. Un tip din sala ticsită de pesedişti s-a ridicat şi a ridicat o problemă de administraţie publică, deşi era o şedinţă de partid. Dar „Kretzulescu” s-a împuţit nu fără amestecul politicului, căruia i s-ar datora „onoarea” de a fi răscolit, în primăvara lui 2013, pământul reavăn al parcurilor, urmat de un descântat al lucrării în următorii doi ani, un constructor ţinut în braţe de la nivel central, până la local. Cetăţeanul înregimentat politic i-a servit mingea la fileu lui Ţâroiu, despre care ştim sigur că vrea să devină primar, prin vot, în 2016. Mingea prinsă din public de viceprimarul-primar a fost precedată de o alocuţiune a membrului PSD, care l-a provocat să vorbească despre Kretzulescu, cu accent pe ideea că lumea îl învinovăţeşte pe el pentru şantierul abandonat.
L-or fi învinovăţind niscaiva liberali, pentru că gura târgului, căreia i s-a permis să se mute de pe bulevard în Grădina Publică – unde a făcut o mizerie cruntă, băncile de 20 de milioane bucata fiind înconjurate de un covor de seminţe, chiştoace şi pahare de cafea – vorbeşte, în general, de „ăştia de la Primărie”. S-a demonstrat de trei ori cum votează câmpulungeanul. Nu cu sete să-l dea jos pe cel care n-a schimbat reţeaua de apă, de canalizare, care n-a făcut drumuri, trotuare şi parcări în toate cartierele, care n-a fost ferm cu ţigănia din jurul blocurilor. Pe cel care n-a făcut un parc mai de Doamne ajută, nu jaful de 13 miliarde în Grui, unde nu găseşti o frunză, sub care să te adăposteşti de soarele verii! Nu-l votează pe cel care a arătat că nu-l deranjează îngălarea urbană, pentru că jumătate dintre cei care merg la vot sunt la fel ca el. Cum poţi să-l cataloghezi altfel decât „vită încălţată” pe câmpulungeanul care, în două luni de când s-a deschis Grădina Publică, cu nişte riscuri, nefiind preluată de la constructor, a transformat-o deja în cocină?! De aia suntem unde suntem, fiindcă la aşa oameni, aşa lider am avut.
Dacă Ţâroiu, care a deschis pe barba lui parcul central, ca să le facă pe plac alegătorilor, a ajuns să fie învinovăţit pentru fiasco, răspândacii ideii că pesedistul a adus în sapă de lemn bugetul local sunt din tabăra adversă. Să nu uităm că şi în tabăra lui a existat un coleg care s-a opus încetării contractului cu Grup Corint. De fapt, contractul înceta de drept şi trebuia prelungit prin votul aleşilor, lucru care nu s-a întâmplat. Nicolae Dumitrescu, unul dintre cei doi care au fost împotriva întreruperii colaborării cu firma din Alba Iulia, anticipând că va bloca continuarea lucrării (ceea ce se întâmplă acum, prin refuzul de a semna predarea-primirea obiectivelor „reabilitate”), a acuzat public conducerea Primăriei că n-a ştiut să negocieze. După Dumitrescu, singura soluţie era ca „toată lumea” să meargă la Alba Iulia, în genunchi şi în coate, şi să-l roage pe constructor să continue. Nici în varianta colegului nu s-ar fi rezolvat mare brânză până în decembrie 2015, când vom flutura ca fraierii batista, la trecerea trenului cu banii europenilor, fără să oprească în Gara Câmpulung. Dimpotrivă. O pagubă sporită cu un milion de euro, pe lângă ce avem de returnat, scria pe noi, dacă marele restaurator apuca să descarce piatra cubică „made in China”, care n-ar fi rezistat decât sub gumari de aceeaşi producţie asiatică.
La şedinţa PSD, unde lui Liviu Ţâroiu i s-a cerut să explice că „de vină este domnul care a fost înaintea lui”, acesta a satisfăcut cererea, dar într-o manieră stângace. Cu toate oalele sparte preluate de urmaşii lui Călin Andrei, „Kretzulescu”, într-o abordare întocmită de nişte profesionişti, poate fi cartea câştigătoare pentru PSD. Asta dacă, vorba omului din sală, cetăţeanul de pe stradă, cum s-a autodefinit, PSD le explică locuitorilor din Câmpulung că s-a ajuns aici cu proiectul din cauza lui Călin Andrei. Fiindcă el este cel care a tolerat, doi ani, un constructor care nu construia nimic! Iar anchetatorii care lucrează deja la caz vor trebui să ne spună şi motivele pentru care fostul primar a stat şi s-a uitat la ardelenii care, la fel, stăteau şi se uitau. „Kretzulescu” a ajuns, oficial, un nume pe un dosar anchetat de Poliţie, care nu ne încălzeşte cu nimic, pentru că verdictul este uşor de anticipat. Am auzit de dosare penale deschise lui Tofan dinaintea incendiului de acum doi ani, ba se deschid încă, iar Tofan e bine mersi. Adevărul e că lui i-au priit deşeurile. Cine i-ar da lui Tofan 65 de ani?