8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Demisii în PSD Argeş

La începutul săptămânii, viceprimarul Piteştiului, Sorin Apostoliceanu, şi-a dat demisia din Biroul Permanent al PSD Argeş, la fel consilierul municipal Tatiana Preduţ, care era chiar vicepreşedinte PSD Argeş. Cei doi au renunţat la funcţii, în semn de solidaritate cu preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, care şi-a dat demisia tot luni, 18 februarie, din funcţia de preşedinte executiv al PSD Argeş, ca urmare a scandalului numirii lui Dumitru Braia la şefia Finanţelor Publice Argeş, acuzând faptul că senatorul Şerban Valeca, preşedintele filialei, ar fi de vină pentru această situaţie.

Şi primarul de la Albota, Ion Dumitru, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunelor Argeş, a anunţat că demisionează, solidar cu Gentea, în urma nemulţumirilor pornite de la numirea lui Dumitru Braia în fruntea AJFP Argeş, chiar dacă social democraţii argeşeni l-au susţinut pe Lucreţiu Tudor. Presa judeţeană consemnează că scandalul ar fi ajuns în atenţia liderului PSD, Liviu Dragnea, şi că acesta l-ar fi delegat pe secretarul partidului, Codrin Ştefănescu, să încerce o mediere.

Şi, mai nou, printre cei demisionari este şi deputatul Cătălin Rădulescu, ajuns chestor al Camerei Deputaţilor, graţie prieteniei cu Codrin Ştefănescu. „Problemele din organizaţia PSD Argeş sunt vechi. Modul ăsta de management al domnului Valeca este total pe dinafară, nu are nicio legătură cu statutul partidului, deci conduce foarte autoritar, cu „Să dau capete în gură”, „Dau pumni, vă dau”, deci aşa vorbeşte el, da? Deci nu are niciun fel de model să-l imprime, este ruptura asta foarte mare şi între preşedintele Valeca şi filiala municipală, dar şi între preşedintele Valeca şi foarte mulţi primari din Argeş”, a declarat Cătălin Rădulescu pentru ştiripesurse.ro. 

„Hotărârea a fost ca toţi membrii care au funcţii din organizaţia Piteşti să-şi dea demisia, am făcut-o din solidaritate. Se strânge o listă de semnături, s-a hotărât invitarea domnului Valeca şi a preşedintelui şi vicepreşedintelui CJ şi a membrilor BPJ la o întâlnire să se discute de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi se va cere o întâlnire cu domnul preşedinte Dragnea.”, a adăugat Cătălin Rădulescu. Întrebat dacă susţine dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene, social-democratul a răspuns afirmativ: „Bineînţeles că pot să susţin, dar nu eu trebuie să hotărăsc, trebuie să hotărască preşedintele Dragnea după o întâlnire cu toate părţile implicate.”, a continuat Cătălin Rădulescu atacurile în site-ul naţional. Dizolvarea BPJ al PSD Argeş, condus de Şerban Valeca, ar însemna organizarea de alegeri judeţene pentru un nou preşedinte. “E.M.” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!