11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Partidele, prăpădite ca sediile în care activează

Steaguri jerpelite sau lipsă, faţade decojite şi mânjite de găinaţ de pasăre

 
               Putem spune că partidele politice din Câmpulung sunt la fel de prăpădite ca sediile în care funcţionează. Organizaţiile locale îşi au sediile în nişte dughene, care stau să se prăbuşească sau în care nu au mai fost efectuate lucrări de acum 50 de ani. Tencuiala stă să cadă peste trecători şi acest lucru ar trebui să fie o adevărată ruşine. Pe politicieni nu îi interesează unde îşi desfăşoară activitatea, atâta timp cât oamenii îi aleg în fruntea comunităţilor. 
 

Jeg, indolenţă şi nesimţire la partidele din Câmpulung

-Fiind la putere în Câmpulung de atâta amar de vreme, PNL nu a fost în stare să dea o găleată de var peste tencuiala care stă să cadă. Călin Andrei a fost primar 11 ani şi, în această perioadă, nu a putut să trimită un om care să dea cu o bidinea în dreptul peretelui de care au fost aninate cuiburile de păsări. O ruşine totală pe obrazul peneliştilor, care nici nu se deranjează să taie spuma rămasă de când a fost schimbată tâmplăria. Cei care trec pe lângă sediu o fac cu mare sfială, de frica surpării tencuielii. Este o nesimţire ca, în centrul municipiului, partidul care se află la putere să aibă o locaţie atât de prăpădită. Ce să mai spunem despre steagurile care nu mai flutură în vânt, pentru că sunt rupte. Cel al Uniunii Europene mai este întreg, iar tricolorul a fost învârtit de vânt până s-a rupt, iar catargul este strâmb. Acum ne dăm seama că municipiul arată precum sediul partidului, care a condus municipiul atâţia ani. 
Toate sediile de partid arată jalnic, cel puţin pe dinafară, iar steagurile ori lipsesc, ori sunt nişte zdrenţe atârnate de un băţ la intrare. Ce îi interesează pe politicieni este să pună mâna pe un “ciolan” cât mai mare. Nici opoziţia nu este mai departe, este la fel de distrusă precum cei care sunt la putere, cel puţin la nivelul sediilor de partide.
         -PSD-ul îşi are sediul în aceeaşi locaţie dintotdeauna şi, din acest motiv, ar fi trebuit să aibă parte de o reabilitare. De deasupra s-a desprins tencuiala, care nu a mai fost refăcută. Organizaţia de la Câmpulung a dat viceprimarul, care nu a putut să trimită un om care să dea o mistrie de ciment şi o găleată de vopsea. Se vede nepăsarea prin prisma faptului că deasupra sediului flutură un singur steag, al României. Cele ale partidului şi Uniunii Europene nu au fost importante pentru aceştia. 
-Aceeaşi situaţie este şi la fostul sediul PDL, acolo unde încă îşi desfăşoară activitatea pensionarii organizaţiei. Localul arată ca o bodegă şi deasupra nu este arborat niciun steag. 
-La sediul PNŢCD este agăţat un panou care arată că acolo a fost odată un sediu de partid, iar steagurile lipsesc. 
-PRM-ul s-a mutat în fostul sediu al UNPR, de lângă gară, şi, cu toate că activează într-o locaţie nouă, are atârnate nişte obiele de steaguri. Sunt extrem de murdare, iar din cel al României lipseşte culoarea roşie. Probabil că nu le place culoarea şi au rupt-o. 
-UNPR-ul a luat-o de la zero în ceea ce priveşte organizarea partidului la nivel local şi s-a mutat în fostul sediu al PRM, din clădirea Consiliului Judeţean, de pe strada Fraţii Goleşti. Aceştia nu au nici siglă, dar nici steaguri arborate.
-În aceeaşi clădire îşi desfăşoară activitatea şi Partidul Conservator, dar sediul arată ca şi cum ar fi fost părăsit. Cel mai probabil, aşteaptă fuziunea cu PLR-ul şi, totodată, mutarea în locaţia liberalilor din clădirea Clubului „ARO”.
-Deocamdată, nici PLR-ul nu a atârnat vreo siglă şi nici steaguri.
Astfel, putem spune că politicienii câmpulungeni sunt la fel de prăpădiţi precum sediile în care îşi fac veacul. Jeg şi indolenţă, aşa ar putea fi catalogată situaţia în care se află politica din Câmpulung.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!