6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

În urma controlului DSP, s-a stabilit că la Spitalul Municipal Câmpulung, instrumentar incomplet sterilizat

Un control recent, făcut de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în toate cele 12 spitale  publice din judeţ, a scos la iveală numeroase abateri, dintre care câteva destul de serioase. Dacă în unele cazuri este vorba doar de nerespectarea numărului de grupuri sanitare sau de nefolosirea sării iodate în prepararea alimentelor, în alte situaţii, neregulile descoperite reprezintă un potenţial pericol pentru pacienţii veniţi la tratament în aceste unităţi sanitare. În urma verificării, spitalele au primit sancţiuni minore, care au pornit de la simple avertismente, prescriindu-se măsuri de remediere, şi s-a ajuns la amenzi de maximum 2.000 lei.
 

La Spitalul Câmpulung nu se respectă modul de sterilizare a instrumentarului

Principala abatere sesizată de cei de la Sănătate Publică a fost nerespectarea întru totul a protocolului de sterilizare a instrumentarului medical, personalul dând dovadă de superficialitate în asigurarea celei mai elementare norme de igienă, fără de care sănătatea pacienţilor este pusă în pericol. O altă neregulă consemnată de DSP se referă la spălătoria Secţia de Boli Infecţioase, în cadrul căreia nu se respectă normele impuse de Ministerul Sănătăţii. Alte norme ale Ministerului Sănătăţii, care nu se respectă la Spitalul Municipal Câmpulung, se referă la: =asigurarea ariei utile minime de 7 metri pătraţi pentru un pat; =asigurarea unui număr corespunzător de prize de oxigen (una la două paturi); =asigurarea numărului recomandat de grupuri sanitare pentru pacienţi; asigurarea separării circuitelor septic/aseptic în secţiile chirurgicale. O altă problemă ar fi cea a unei părţi din mobilier şi tâmplărie, care prezintă un grad avansat de uzură. Inspectorii DSP Argeş au prescris o serie de măsuri de remediere a abaterilor găsite, aplicându-se şi o amendă de 500 de lei pentru nerespectarea protocolului complet de sterilizare.
 

La Spitalul TBC, neregulile au fost minore

Potrivit raportului DSP, unitatea de pneumoftiziologie din Câmpulung nu respectă normativele Ministerului Sănătăţii în vigoare cu privire la numărul de personal angajat. Inspectorii sanitari menţionează că nu se asigură surse mobile de oxigent, în număr suficient, plus că nu s-au efectuat lucrările de reparaţie şi igienizare la exteriorul celor trei pavilioane din administrare. În urma verificării, Spitalului TBC din Câmpulung i-au fost prescrise măsuri de remediere cât mai rapidă a neconformităţilor descoperite. 
În Argeş au mai fost controlate: Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul Orăşenesc „Regele Carol” Costeşti, Spitalul de Boli Cronice Călineşti, Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” Valea Iaşului, Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” Vedea, Spitalul de Recuperare cu Ambulatoriu Integrat Brădet, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni şi Spitalul Mioveni. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!