4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Trei ani cu realizări în funcţii

Politicienii noştri, cei cu judecata strâmbă în cazuri serioase, care aproape au adus la ruină bugetul comunităţii, au intrat în linie dreaptă pentru „2016”. Odată scăpaţi de „Cerberul” administraţiei publice locale, care a apărat demonic secretele frăţiei grupate în jurul său, şanse sunt pentru toată lumea. Mai cu seamă că sunt toţi o apă chioară şi-un pământ sterp, care nu produce nimic bun pentru Câmpulung. Era de dorit din partea oamenilor politici să organizeze conferinţe de presă şi să prezinte electoratului munca lor pe durata celor trei ani scurşi din mandatul 2012-2016. De exemplu, realizările PSD-ului. Noi, PSD-ul, avem şi vom avea până în 2016 „primarul”, chiar dacă, la Câmpulung, lumea n-a vrut la ultimele trei alegeri primar social-democrat şi nu băgăm mâna în foc că ar fi vrut în 2016. Suntem tentaţi să credem, aşa cum îl cunoaştem pe votantul câmpulungean, care înjură şi-l votează pe cel pe care îl înjură, că l-ar fi ales tot pe Călin Andrei, cu tot proiectul lui prăbuşit cu succes la două-trei luni de la debut. Ţi se rupe sufletul când vezi ce a rămas din Grădina Publică. O ticăloşie de defrişare, comisă în numele unui proiect aberant, a lăsat parcul central golaş, fără umbra care îi făcea pe orăşeni să se refugieze în după-amiezile toride pe sub castanii astăzi măcelăriţi barbar. Acum stă lumea pe băncile trântite la soare, nemaifiind loc pentru toate la umbra copacilor, atât de tare au fost împuţinaţi de nişte minţi tâmpite, care fie n-au realizat, fie nu le-a păsat de proporţiile dezastrului. 
Aşadar, realizarea PSD-ului este că are primar şi, cel mai probabil, îl va avea până în iunie 2016, fiindcă războiul cu PNL nu prea merge aşa cum şi-au făcut planul liberalii: că-l zboară pe Ţâroiu ba până la Mica Unire, ba până la Ziua Îndrăgostiţilor, ba până la Ziua Femeii, ba până la Paşti, ba până la 1 Mai, ba până la Ziua Copilului şi uite-ne cu Ţâroiu tot în fruntea Câmpulungului şi cu procesul amânat până în septembrie. Presupunând că, la termenul din septembrie, se dă un verdict în cele două cauze conexate – litigiul dintre Ţâroiu şi Consiliul Local şi litigiul Prefecturii cu Consiliul Local (un succes pentru Ţâroiu că a reuşit să obţină de la instanţă lipirea dosarelor) – asta nu înseamnă că liberalii pot deschide şampania. Cum l-au sfătuit avocaţii pe Liviu Ţâroiu să procedeze a fost o lovitură pentru limbariţele peneliste, mult prea sigure pe victoria care ar fi trebuit să vină ca o ploaie de vară. Rapidă şi răcoroasă după atâtea luni în care au fiert în suc propriu. Anticipând că prefectul nu va face recurs în procesul pe care îl pierdea, aşa cum a pierdut toate procesele generate de schimbarea viceprimarilor PSD-işti, Liviu Ţâroiu rămânea, clar, fără funcţie. Aşa a reuşit să unească acţiunea prefectului cu a lui, el făcând, în mod sigur, recurs. Ca să înţeleagă toată lumea: nici nu mai contează că nu va ataca prefectul hotărârea dată la capătul cauzelor „două într-una”, pentru că o va ataca Ţâroiu. De ce este atât de important acest recurs? Pentru că-i va procura timp viceprimarului PSD-ist, timp care îl va duce cât mai aproape de alegeri, în intervalul în care nu mai poţi să faci nicio schimbare la conducerea municipiului. 
Şi PNL avea ce să ne povestească despre succesele sale pe durata celor trei ani. Cel mai recent, cum şi-au pus liberalii viceprimarul, după ce şi-au arătat dinţii de lapte în Consiliu, cerând audit ba pe la ADP-ul coordonat de Ţâroiu, ba prin ograda lui Cioacă aflat în legături „dubioase” cu Sergiu Cicu, ba pe la Spitalul condus tot de un PSD-ist, care să dea la iveală niscaiva nereguli. Cum s-au văzut cu viceprimarul în căruţă, a mai zis cineva ceva de vreun audit?! Când s-au trezit pe ei cu o plapumă prea grea, liberalii au început să smiorcăie că n-au cu cine să facă treabă, fiindcă sunt prea slabi, prea leneşi, prea dezinteresaţi, prea incompetenţi subalternii. 
Singurul care îşi prezintă realizările este Ionică Udrea. După câteva şedinţe în care preşedinţii liberali i-au tăiat sonorul, la ultima, Ionică a prins 30 de secunde în care a apucat să spună că a tuns bălăriile la Peco, pe Şoseaua Naţională, că i-a dat ADP-ul lama ca să facă un parc pentru copii şi că a vopsit parapetele cu materialul Primăriei. Decât să se chinuiască echipa provizorie Ţâroiu-David cu o altă licitaţie pentru Kretzulescu (cazul e pierdut, resemnaţi-vă), mai bine îl lasă pe Ionică să intre în parcuri – la „Olga Bancic” e vegetaţie ca în „Frumoasa din pădurea adormită” – cu câţiva de-ai lui şi câţiva de la ADP, şi cu asta-basta reabilitarea urbană!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!