2 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Inspectori şcolari chemaţi la DNA

Procurorii DNA au făcut o solicitare către Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la punerea la dispoziţie a unor documente pentru verificarea legalităţii în ceea ce priveşte gradaţiile de merit acordate în anii trecuţi, respectiv 49 gradaţii la învăţători şi 30 la educatori. Conform publicaţiei „Jurnal de Argeş”, capetele de acuzare în acest dosar ar fi fals în documente, care ar fi favorizat obţinerea gradaţiei, trafic de influenţă şi obţinerea de foloase materiale necuvenite în anul 2013, pe vremea când şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş era liberalul Florin Gardin. Dosarul are la bază patru denunţuri ale unor dascăli din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi tehnic, nemulţumiţi de faptul că, la anumite discipline, unele persoane care nu s-au evidenţiat cu nimic în învăţământ, au primit sporul salarial. Gradaţia de merit reprezintă un spor salarial de 25% care se atribuie pe o perioadă de cinci ani. Redactorii de la Jurnalul de Argeş au aflat din surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean că ar fi fost deja chemaţi la DNA, pentru audieri, o parte din foştii inspectori şcolari de specialitate. 
 

Dumitru Tudosoiu, Kasiana Vitan Matei şi Cristina Tecău sunt doar câţiva dintre cei care au primit gradaţie de merit

Printre cele 238 de cadre didactice care au primit gradaţie de merit în anul 2013 se află inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu, pe atunci adjunct, care a obţinut una din cele 21 de gradaţii acordate la disciplina Educaţie Fizică, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Tecău, Cristina Tecău, actuală inspectoare pentru Educaţie permanentă, şi fiica protopopului de Muscel, actuală inspectoare, Kasiana Vitan Matei, la Resurse Umane. „Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut o solicitare Inspectoratului Şcolar cu privire la punerea unor documente la dispoziţie de către ISJ către domniile lor. Lucru firesc, de altfel, între instituţiile statului. Că sunt denunţuri, că nu sunt denunţuri nu este treaba mea, asta trebuie să îi întrebaţi pe domnii de la DNA. Noi nu am făcut altceva decât să punem la dispoziţie unele documente şi nu pot să vă spun ce documente, câte documente şi pentru ce speţă, dacă vor dânşii să o spună, să o spună. Nu pot să vă spun că da, de Kasiana Vitan Matei sau nu, sau de Tudosoiu sau de oricine altcineva din Inspectorat. Eu doar v-am confirmat că DNA a solicitat ISJ-ului anumite documente din anii trecuţi pe care noi le-am pus la dispoziţie în termenul solicitat de dumnealor, atât şi nimic mai mult, restul… nici nu ştiu sincer să vă spun, din punct de vedere juridic, dacă şi informaţia asta ar fi trebuit să v-o dau, dar, până la urmă, trebuie să ne-o şi asumăm.”, ne-a declarat inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu. Pe parcursul întregii zile de ieri, am insistat de nenumărate ori să luăm legătura cu Kasiana Vitan Matei, pentru a-i afla punctul de vedere, dar nu am reuşit, deoarece aceasta nu a dorit să ne răspundă la telefon pentru a lămuri situaţia în care se află. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!