18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Colegiul Tehnic Câmpulung a fost gazda expoziţiei „Figuri emblematice ale Regimentelor Muscelene”

Expoziţia din cadrul Colegiului Tehnic Câmpulung a fost organizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung şi a avut ca temă „Figuri emblematice ale Regimentelor Muscelene”. Aceasta a oferit elevilor şcolii prilejul de a cunoaşte istoria locală, dar mai ales personalităţile care s-au afirmat în cele două Războaie Mondiale.

Expunerea inedită în incinta şcolii a fost de mare impact datorită caracterului interactiv şi a reprezentat o evadare în pauze, în timpul cărora elevii au descoperit poveştile neştiute ale generalilor şi maiorilor musceleni implicaţi în luptele crâncene. Mesajul acestei expoziţii a fost mult mai puternic, exponatele fiind vizibile elevilor care nu au avut ocazia să se documenteze pe această temă într-un muzeu, dar şi celor care, deşi au numeroase cunoştinţe istorice, sunt mereu dornici de cunoaştere.

Acest proiect este un imbold pentru a ne cunoaşte istoria, valorifica şi promova personalităţile muscelene. Colaborarea Colegiului Tehnic Câmpulung cu Muzeul Municipal Câmpulung a contribuit la facilitarea accesului elevilor la educaţie şi cultură, la o mai bună cunoaştere a valorilor trecutului poporului român.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!