11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

De Ziua Lereştiului, generalul Vasile Milea, „Cetăţean de Onoare” post mortem

Duminică, pe 31 mai, creştinii ortodocşi au prăznuit Pogorârea Duhului Sfânt sau Duminica Rusaliilor, ocazie de sărbătoare pentru lereşteni, care au petrecut la Festivalul „Covrigului cu Ou” şi la Ziua Comunei. Reprizele de ploaie nu au întrerupt desfăşurarea sărbătorii, care a debutat la Căminul Cultural Voineşti, cu sfinţirea locaşului cultural şi festivalul tradiţional, care a ajuns la a opta ediţie, organizator fiind Asociaţia „Alunelul” Lereşti. 
 

S-au inaugurat Ateneul şi clădirea after school-ului din Voineşti

Festivalul „Covrigului cu Ou”, care a continuat tradiţia anilor trecuţi, a fost precedat de inauguarea şi sfinţirea a două obiective reabilitate cu bani europeni: clădirile Căminului Cultural Voineşti, cunoscut ca Ateneul „Sarmiza Alimănişteanu”, şi after school-ul care va funcţiona începând din anul şcolar 2015-2016. „Am crezut de cuviinţă să inaugurăm acest locaş de cultură ca obiectiv important dintr-un proiect integrat pe Măsura 3.2.2., proiect pe care l-am finalizat la începutul acestui an. Este vorba despre cinci obiective foarte importante pentru comuna noastră, în valoare totală de aproximativ două milioane de euro. Primul obiectiv a fost reabilitarea Căminului Cultural Voineşti. Al doilea obiectiv pe care o să-l sfinţim, o locaţie denumită after school pentru desfăşurarea activităţilor didactice, va fi inaugurată la propriu în toamna acestui an. Al treilea obiectiv l-a constituit modernizarea drumurilor comunale pe o distanţă de aproximativ patru kilometri, concomitent cu o extensie de canalizare de aproximativ patru kilometri şi o extensie de apă de aproximativ 900 de metri. Pentru acest proiect, vreau să aduc mulţumiri predecesorilor mei, şi nu vreau să-i numesc, pentru că toţi au avut o contribuţie deosebită în realizarea proiectelor, ca dovadă că Lereştiul se prezintă astăzi în condiţii foarte bune şi suntem invidiaţi, spus în cuvinte frumoase, de alţii. La această dată avem gaze, curent, canalizare, apă, adică toate utilităţile. Mulţumesc primarilor care s-au străduit să facă aceste proiecte şi faptul că mi-au dat de lucru nu a constituit nicio problemă, pentru că, împreună cu echipa de la Primărie şi consilierii locali, cred că am făcut faţă şi vom face, ca să realizăm şi alte proiecte.”, a fost cuvântul de deschidere al primarului Ion Berevoianu.
Alături de primarul Ion Berevoianu şi viceprimarul Marian Toader s-au aflat prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, deputatul PSD de Muscel Gheorghe Marin, deputatul PSD de Mioveni Simona Bucura Oprescu, senatorul de Argeş Iulian Cristache, consilierii judeţeni Gheorghe Sârbu şi Valerian Jinga, şi generalul de Brigadă Nicolae Popescu. Administraţia locală a premiat elevii şcolilor din comună cu rezultate deosebite şi cadrele didactice care i-au coordonat, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi echipa Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei. Cu ocazia Zilei Comunei, generalul de Armată Vasile Milea a fost declarat „Cetăţean de Onoare” al Lereştiului, disticţia fiind primită de fiica sa, Daniela Milea, care a venit împreună cu fiul ei, Dragoş Predoiu. În vederea recunoaşterii meritelor generalului Vasile Milea, generalul de Brigadă Nicolae Popescu a citit un laudatio emoţionant. 
Sărbătoarea comunei a continuat cu un program de muzică populară şi discotecă în aer liber, în parcul din spatele Căminului Cultural Lereşti. În ediţia viitoare vom prezenta numele elevilor şi al cuplurilor premiate. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!